Tot el que se sap (i el que no) del casament de Rafa Nadal

zentauroepp50305965 france paris nadal foundation gala epa04764387 spanish tenni191011162458

zentauroepp50305965 france paris nadal foundation gala epa04764387 spanish tenni191011162458 / AURELIEN MEUNIER

5
Es llegeix en minuts
El Periódico

La localitat mallorquina de Pollença es convertirà el pròxim dissabte, 19 d’octubre, en un plató global amb el casament del tennista Rafa Nadal i l’economista Xisca Perelló –amb aquest nom se la coneix, malgrat que ella últimament prefereix que li diguin Mery–, que es casaran després de 14 anys de festeig en una cerimònia religiosa i cuirassada. Malgrat el vot de silenci i discreció que han imposat els nuvis –els mòbils estaran vetats i els treballadors i proveïdors han hagut de firmar contractes de confidencialitat–, aquí va una guia dels preparatius que han anat transcendint del secret de sumari. 

Vista aèria de ‘Sa Fortalesa, un castell del segle XVII.

Una fortalesa per 40.000 euros al dia

Atès que la discreció sempre ha sigut el tercer integrant de la parella, els nuvis han elegit una de les finques més inexpugnables i impressionants de Mallorca, informa Clàudia Darder. ‘Sa Fortalesa’ –un castell del segle XVII situat a la península de la Punta Avançada de Pollença– és, tal com apunta el seu nom, una finca blindada on es pot accedir per terra (s’arriba pel camí de Formentor), mar (té dues cales amb amarratges) i aire (compta amb heliport, on es preveu que aterri el rei emèrit Juan Carles, que la parella va convidar personalment quan, el juliol passat, va visitar l’acadèmia del tennista al costat de la reina Sofia, si és que al final assisteix a l’enllaç).

La propietat, de 87.000 metres quadrats, compta amb impressionants vistes al mar

El blindatge, no obstant, dona voluminoses factures. Llogar la fortalesa un dia –sense incloure l’arrendament de les habitacions– costa al voltant de 40.000 euros. Aquesta minuta permet utilitzar la majoria dels espais de la finca, que inclou una petita caseta on els nuvis solen canviar-se i preparar-se. La propietat, de 87.000 metres quadrats, compta amb impressionants vistes al mar, jardins que es perden en l’horitzó i construccions interiors totalment equipades que ja van ser testimoni del casament de tres dies del futbolista gal·lès Gareth Bale.

Sophie Kors, el ‘senyor llop’ de l’enllaç

A la sala de màquines del fabulós engranatge que suposa un casament per a 500 convidats es troba l’empresa de Barcelona Sophie Kors, especialitzada en l’organització d’enllaços. Marta Cors i Anna Hernández, que ja han col·laborat amb el tennista en diversos actes esportius, porten més de 20 anys treballant en la producció de casaments i esdeveniments, tasques en les quals prometen precisió suïssa i, per descomptat,confidencialitat. Per exemple, ja van exercir de ‘senyors llop’ en el casament sorpresa del futbolista del València Mario Suárez i la mallorquina Malena Costa, que, com la resta de convidats, pensant que anava a un aniversari es va trobar amb la seva parella esperant-la vestit de blanc davant un altar a peu de platja. Per sort, no li va semblar malament el pla i es van casar.  

Tomeu Català, el sacerdot que casarà Rafa Nadal i Xisca Perelló. / C. Darder

Un capellà fundador de Projecte Home

Assegura el sacerdot Tomeu Català que en realitat es va assabentar per la premsa que era un dels candidats per casar Rafa Nadal i Xisca Perelló. No només això: també va saber pels diaris l’hora exacta en què se celebraria la cerimònia. «Vaig haver de trucar-los per saber si era cert», explica entre rialles el rector, absolutament aliè al brunzit mediàtic d’un esdeveniment que, per a ell, es resumeix que casarà dues persones que s’estimen.  Fundador de Projecte Home, el religiós, que només té paraules afables per a la parella, és un vell conegut de la família Nadal.

Les barcelonines Marta Cors i Anna Hernández s’han encarregat dels preparatius nupcials

L’avi del tennista, a qui li deu el nom, era director d’orquestra i va participar en nombroses ocasions en concerts destinats a aquesta entitat que treballa en favor de la rehabilitació de persones amb problemes d’addicció. El pare de l’esportista, Sebastián, que dirigeix una empresa de vidres i diversos negocis immobiliaris, també va contribuir en la construcció de la nova seu a Palma de Projecte Home. I amb el nuvi va coincidir el rector el 2006 en una entrega de premis en què tots dos van ser guardonats. «Des d’aleshores he seguit la seva carrera molt de prop, és una persona que estima i és estimat, i això ni es compra ni es ven», assegura el sacerdot, que remarca que els nuvis desitgen un enllaç «senzill, personal i íntim».

La xef mallorquina Maca de Castro.

La «brutal» projecció de Pollença

Tot el que Tomeu Cifre, alcalde de Pollença, sap de l’enllaç li ha arribat per la premsa i pels comentaris a peu de vorera. I tot i que amb els companys de l’ajuntament fa broma que «és una llàstima» que no hagin sigut convidats al casament, entén que el desplegament «tindrà una transcendència brutal per a Pollença», ja que persones de tot el món podran descobrir, assegura, que «aquest és un lloc turístic privilegiat». Segons l’alcalde, que sí que va casar el jugador de bàsquet palmesà Rudy Fernández i la model Helen Lindes al mateix enclavament, la policia local aquell dia estarà a disposició de la Guàrdia Civil, encarregada del dispositiu de seguretat de l’enllaç.

‘Dress code’: de blanc i etiqueta

Totes les quinieles apunten –entre aquestes la de la revista ‘¡Hola!’, degana en el seu àmbit– que Rosa Clará firmarà finalment el vestit nupcial de Xisca, del que se suposa, tenint en compte el classicisme de la parella, que serà llarg i blanc. La revista també insistia aquesta setmana en què el sastre italià Brunello Cucinelli, anomenat el filòsof del ‘cashemer’, serà l’encarregat de vestir el tennista en el seu trànsit al matrimoni.

Una xef mallorquina estrella Michelin

La xef mallorquina Macarena de Castro, amb una estrella Michelin, serà l’encarregada d’aconseguir que els convidats del casament de Rafa Nadal i Xisca Perelló es delectin durant el convit. El Jardín, el càtering que porta amb el seu germà Dani de Castro, és un dels més grans de Mallorca, tot i que pot ser que comptin amb el recolzament d’alguna altra empresa. És possible, a més, que no sigui l’única xef que firmi el menú, una cosa complicada de confirmar atès l’hermetisme i els contractes de confidencialitat de l’esdeveniment.

Notícies relacionades

Maca de Castro ha sigut contractada per la Casa Reial fins a dues ocasions per a l’habitual recepció oficial que ofereixen els Reis cada estiu al Palau de l’Almudaina. A més, també ha cuinat per a sis comensals a Marivent.