Lydia West, la trans... humana de 'Years and years'

zentauroepp48994841 mas periodico lydia west en years and years190709184638

zentauroepp48994841 mas periodico lydia west en years and years190709184638

1
Es llegeix en minuts
Núria Navarro

“Crec que soc ‘trans’”, confessa una adolescent als seus pares, gent molt ‘open mind’ en matèria de diversitat de gènere. Però la noieta detalla: “No soc transsexual, soc transhumana”. Aquest espectacular moment familiar pertany a la sèrie ‘Years and years’, el ‘hit’ d’HBO firmat per Russell T. Davies, que relata el nostre futur en cinc anys si continuem fent el tonto amb les urnes i amb el medi ambient. La transhumana és Bethany-Bisme Lyons, intepretada per la novella Lydia West.

¿Què és una transhumana? Algú que no es conforma amb la loteria biològica que li ha tocat i busca una “millora” a base d’implants tecnològics en el seu organisme. Bethany, de fet, somia anar a una clínica suïssa perquè la converteixin en dades i viure per sempre al núvol.

El tema, que des dels 90 cueja per Silicon Valley, apareix cada cop més en la ficció, però és a ‘Years and years’ on surt per primera vegada, i West, fins ara una perfecta desconeguda, el defensa amb gran solvència.

 

 

L’arribada de l’actriu britànica a la ‘pole’ no ha sigut fàcil. Junt amb la seva germana gran, Rachel, es va formar des dels 7 anys en dansa clàssica, jazz i contemporània. Però mentre Rachel es converteix en professora de ball de nens, Lydia va haver de penjar les malles després de trencar-se un dit del peu als 16 anys.

El rebuig de la indústria

Notícies relacionades

La interpretació la temptava però la indústria li va fer notar que era “massa gruixuda” i “grossota”. Va demanar assessoria a una ‘coach’ d’actors, va passar per la Identity School of Acting, on es va formar Letitia Wright ('Black Panther'), i va fer un ‘Rei Lear’ de Shakespeare. Fins que un amic la va posar en contacte amb l’agència Independent –la mateixa de Jodie Comer (la malota de ‘Killing Eve’)–, va arribar la prova de ‘Years and Years’ i la seva forma d’actuar –“em limito a ser Lydia”, diu– li va donar el paper.

Formar part de la família Lyons de la sèrie –i la seva metamorfosi digital– li ha aportat dues coses: 1. Declarar que “no has de fer cas del que diguin sobre la teva imatge”, i 2. Aconseguir un paper en la sèrie ‘Drácula’ –en rodatge–, que protagonitza Claes Bang i que finança Hartswood Films, els productors de la sèrie ‘Sherlock’.

Temes:

Sèries