Anar al contingut
Amy Schumer: mare tal qual

LES 'MISÈRIES' D'UNA 'CELEBRITY'

Amy Schumer: mare tal qual

La còmica novaiorquesa, que acaba de donar a llum, reivindica la maternitat sense filtres

Beatriz Martínez

L’actriu Amy Schumer porta molt temps utilitzant les xarxes socials, i en especial Instagram, com un mitjà on abocar les seves inquietuds, reivindicar causes i expressar-se de la manera més natural i amb l’humor que la caracteritza. L’hem vist utilitzar-les per manifestar-se de manera explícita contra el Govern de Donald Trump, per llançar missatges feministes, defensar els drets de les dones i lluitar contra el model de bellesa estereotipat dins de la indústria de Hollywood, però des de fa uns mesos ens ha obert la porta de la seva intimitat per compartir amb els seus seguidors (gairebé nou milions) el seu embaràs i recent maternitat. 

Es va casar el febrer de l’any passat poc després d’anunciar el seu festeig amb el xef Chris Fisher i des d’aquell moment ell també va passar a formar part fonamental del seu perfil públic. Vuit mesos després va anunciar a través d’Instagram  que estava embarassada, i ho va fer fent servir un divertit muntatge amb una foto del príncep Enric i Meghan Markle, que uns dies abans havien confirmat que esperaven el seu primer fill. 

Quan es trobava en el segon trimestre del seu embaràs va haver de cancel·lar alguns xous al ser ingressada per un empitjorament dels símptomes de la hiperèmesi gravínica que va patir des dels primers mesos. Però sempre va intentar transmetre una energia positiva i treure punta a les misèries del seu estat, ja fos a través de monòlegs, com el que va gravar per a Netflix, ‘Amy Schumer growing’, vídeos o fotos en què deixava anar la seva vena més divertida i gamberra. 

Doula, pilates i nàusees

El dia abans de donar a llum, el 6 de maig passat, es va fer fotos amb roba de carrer i sense maquillar a les escales del Metropolitan abans que comencés la glamurosa MET Gal·la. Hores més tard, va compartir la primera foto del seu nounat, Gene Attell Fisher, i un altre cop va fer referència als ducs de Sussex, que van ser pares un dia abans per continuar amb el ‘running gag’.  

 

No obstant, potser el ‘post’ més emotiu es va produir gairebé una setmana després. En aquest, l’actriu se sincerava sobre molts dels detalls al voltant del seu embaràs, part i postpart, com que va tenir una doula que la va ajudar a tenir una seguretat més gran durant tot el procés, que va fer pilates, que va passejar molt, que va tenir una vida sana, però que es va trobar malament pràcticament tot el temps per culpa de les nàusees. Després d’aquest rampell de franquesa amb els seus seguidors va continuar perpetuant la seva vena burleta, autoanomenant-se MILF (sigles de ‘mother I like to fuck’ o mare que em follaria) o fotografiant-se amb dos tirallets amb el hastag #schumerpump. 

Naturalitat 

Moltes de les famoses que comparteixen fotos durant el període que segueix a la gestació s’escarrassen per aparèixer dues setmanes després del part amb roba cenyida presumint d’una recuperació miraculosa. No obstant, ella prefereix la naturalitat quotidiana del dia a dia d’una mare recent que s’enfronta, per exemple, al repte del primer bany del nadó, una imatge que també ha immortalitzat a través d’un ‘stories’, amb ella i el seu marit xops, però feliços, sense maquillatge, sense filtres i sense necessitat de fer-se veure.