10 nois que ho peten a Instagram

zentauroepp48260237 mas periodico instagramer influencer pepe barroso silva190523120841

zentauroepp48260237 mas periodico instagramer influencer pepe barroso silva190523120841

7
Es llegeix en minuts

Amb permís del veterà Jon Kortajarena i els seus 2,1 milions de seguidors a Instagram, aquests són 10 dels 'influencers' espanyols més aplaudits a la xarxa social dels ‘selfies’ i els missatgets cursis (tret d’excepcions). Ja no hi ha diferència entre la vida personal i la professional. No són només models o només actors. Avui són tots de tot, viatgen molt, fan esport i cuiden el seu 'feed' com una relíquia.

Óscar Casas. / instagram

ÓSCAR CASAS  (20 anys)

1.800.000 seguidors a Instagram

El germà petit de Mario Casas, amb qui es mesura a ‘Instinto’, suma 1,8 milions de seguidors a Instagram, des del qual ensenya abdominals, balls amb la seva nòvia, passejos per la platja, viatges a l’Àfrica per recolzar causes humanitàries o fotogrames dels seus primers treballs.

Aquest noi de 20 anys es va posar davant les càmeres als cinc, i des d’aleshores no ha parat. ‘Abuela de verano’, ‘El orfenato’, ‘El sueño de Iván o ‘Águila Roja’ són alguns dels seus treballs. "L’Òscar és molt millor actor que jo a la seva edat. De vegades em preocupa que ho passi malament, perquè aquesta és una professió molt complicada, molt cabrona i molt dura", insisteix el més gran del clan, els pares del qual es van mudar de la Corunya a Barcelona per apostar pels 'càstings’ i la interpretació (dels seus fills).

Álvaro Mel. / instagram

ÁLVARO MEL (23 anys)

1.200.000 seguidors a Instagram

Aquest 'it boy' nascut a Salamanca el 1996, model i actor ('La otra mirada'), és un dels 'influencers' amb més seguidors (1,2 milions) a Instagram, que en el seu cas és bàsicament una col·lecció de fotos de la seva cara en diferents plans (curt, mitjà i cos sencer) i ‘selfies’ d’ascensor.

Canvia el fons i la roba (dessuadores, caçadores de cuir, alguna 'bomber') i fins i tot es fotografia fumant, cosa rara en un generació tan aparentment sana que no beu ni fuma i està enganxada a l’esport. Es va adonar que podia viure d’això quan li pagaven diners "per pujar imatges amb coses que a més em regalaven". Tot i que no sempre va ser així: va estar a punt de tirar la tovallola dues vegades. Una perquè no arribaven ingressos fixos. Una altra perquè li amargaven la vida els 'haters'.

Sergio Carvajal. / instagram

SERGIO CARVAJAL (25 anys)

1.000.000 seguidors a Instagram

Una de les seves últimes publicacions a Instagram (un milió de seguidors) es repeteix en els comptes de molts 'influencers'. Una fulla verda li tapa mitja cara, en el seu cas acompanyada del missatge: “‘Enxonat’ de tu (cor, estrella)". Perquè quan es tracta de posar paraules, aquest noi utilitza webs de "frases per acompanyar fotos", tipus: "Una mirada reflecteix el que un cor sent. Visita Jamaica". O "Som ninots de paper addictes al foc". I així tot.

Sergio Carvajal va participar a 'Supervivientes 2018' i a la tornada ho va explicar tot. Depressió, ansietat, pressió social... ¡Fins i tot va tornar a fumar! L’exposició mediàtica pot ser "el millor i el pitjor". "La gent és increïble, però també molt dolenta", afegeix.

Daniel Illescas. / INSTAGRAM

DANIEL ILLESCAS (26 anys)

804.000 seguidors a Instagram

Model des dels 14 anys, aquest barceloní té el seu Instagram (804.000 seguidors) atapeït de viatges a Cuba, Dubai, Bali o les Filipines, sol o en companyia d’altres 'influencers' com la seva nova nòvia, Laura Matamoros, a la qual va conèixer en un viatge a les Bahames i amb qui ha entrat de ple al món Tele 5.

Té 26 anys, li agraden els esports de risc i al seu canal de Youtube explica que viu amb la seva àvia, que juga a futbol i li agrada ballar. Va fer un voluntariat a Kenya. També ho va penjar a les xarxes. "No puc deixar d’emocionar-me cada vegada que veig aquestes imatges. Un viatge molt intens, ple de moments espectaculars, amb persones increïbles i amb les emocions al límit", ha escrit.

Detall d’una fotografia de la Sagrada Família, de Nicanor García. / instagram

NICANOR GARCÍA (50 anys)

740.000 seguidors a Instagram

Un respir entre tant pit depilat i tanta 'frase Coelho' és el que proposa aquest fotògraf, que segueixen 740.000 'instagrammers'. És clar que ell pertany a una altra generació (va néixer a Barcelona el 1969) i el seu camp és l’arquitectura i no el postureig.

Tot i així, Nicanor García s’ha convertit en un perfecte 'influencer': se'l rifen les marques i oficines de turisme de mig món. La crisi el va portar a penjar a la xarxa social els seus passejos urbans, les seves fotos d’escales, geometries, materials i volums. L’any passat va celebrar la seva primera exposició individual a l’espai d’art Roca Gallery. García no fa més que viatjar per alimentar el seu compte, un passeig pel món amb molt color.

River Viiperi. / INSTAGRAM

RIVER VIIPERI (27 anys)

659.000 seguidors a Instagram

Aquest model de 27 anys que van néixer a Eivissa i va créixer a Madrid ha fet campanyes per a Macy’s, Bershka, Calvin Klein, American Eagle, Tommy Hilfiger... Es va fer famós per la seva relació amb Paris Hilton, tot i que d’això ja fa uns anys. Ara surt amb una altra 'influencer', Jessica Goicoechea, i té 659.000 'instagrammers' pendents dels seus 'looks’, passarel·les, visites al gimnàs i fotos al bany amb calçotets.

Ha tornat de Nova York després de 10 anys fora. I diu estar encantat a Barcelona amb la seva nòvia. "Molta gent creu que és una noia atrevida perquè és el que mostra a les fotos. Però en persona és molt senzilla, supertímida i dolça de collons. Som carn i ungla", diu Viiperi, que confessa entendre més "el món 'fashion' que el rotllo 'influencer'".

Diego Barrueco. / instagram

DIEGO BARRUECO (28 anys)

591.000 seguidors a Instagram

"Jo publico el que em ve de gust. Funciona molt millor ser pròxim", confessa aquest model amb 591.000 seguidors. Viatges, esport, amics, moda, tatuatges i tota una col·lecció de pectorals i abdominals que alimenten el seu 'feed' i els seus 'likes'.

Nascut a Múrcia fa 28 anys, va estudiar Filologia anglesa a Salamanca. Allà va obrir un Tumblr per pujar fotos seguint T Mills, un dels seus artistes preferits del moment. Eran ‘selfies’ i "bestieses" que van arribar als caçatalents de la moda. El següent pas va ser treballar a Nova York. Avui viu a cavall d’Espanya i Anglaterra. I fins i tot s’ha penjat el títol d’un dels homes més sexis del món. "Més museus, menys clubs", diu en el seu Instagram.

Pepe Barroso Silva. / instagram

PEPE BARROSO SILVA  (22 anys)

449.000 seguidors a Instagram

Fill de Mónica Silva i del fundador de Don Algodón, el seu Instagram (449.000 seguidors) és el d’un model que treballa a tot el món. Barroso Jr. va muntar el seu quarter general a Los Angeles, on va estudiar a UCLA i ha fet els seus primers passos com a empresari. La seva marca de moda masculina, Blinded Soul, està en procés de nova col·lecció.

Fins que arribi, afronta altres projectes professionals. El que més li interessa avui, el seu debut com a actor, s’ha fet realitat a '45 revoluciones’, la sèrie de Bambú Producciones, amb la qual té un altre assumpte televisiu entre mans. En el seu 'feed', moltes cares a l’estil Paul Newman, esports, editorials de moda i records d’infància.

Javier Calvo i Javier Ambrossi, els Javis. / instagram

JAVIER CALVO (28 anys) & JAVIER AMBROSSI (34 anys). ELS JAVIS

604.000 i 461.000 seguidors a Instagram, respectivament

Javier Calvo (604.000 seguidors a Instagram) i Javier Ambrossi (461.000) són actors ('Física o Química', 'El comisario', 'La otra mirada' ...), madrilenys, parella, amfitrions en una casa sempre oberta als seus amics, pares d’‘As If’! Clothing, marca de roba d’inspiració dels noranta, professors a 'OT', creadors de la sèrie de culte 'Paquita Salas' i del musical 'La llamada', protagonitzat per Macarena García (germana d’Ambrossi), una noia que durant un campament catòlic es comunica amb Déu a través de les cançons de Whitney Houston i l’‘electrolatino’. El 2017 el van portar al cine. Llavors ja tenien un seguici indestructible. Divertits, arriscats, ho expliquen tot a les seves xarxes socials.

Àlex Domenech. / instagram

ÀLEX DOMENECH (25 anys)

412.000 seguidors a Instagram

Notícies relacionades

Tot i que lluny dels 2,5 milions de seguidors que la seva germana Dulceida (Aida Domenech) atresora a Instagram, a aquest català de 25 anys no li va gens malament amb els seus 412.000. 'Influencer' d’èxit i amb entitat pròpia a les xarxes socials, no li agrada posar-se l’etiqueta de model professional, però en aquests temps en què les fronteres s’han difuminat el seu treball està directament relacionat amb la moda.

Treballa amb marques com Dior, Pepe Jeans, Dsquared2 o Louis Vuitton. Observa les grans 'fashion weeks' des del 'front row'. Platges, barcos i molta escena de carrer al seu compte, que aquests dies és ple de fotos de Los Angeles, on ha aterrat per a uns dies per millorar el seu anglès.