María Jesús Ruiz, la gallarda andalusa

Es desconeixen els mèrits per guanyar 'GH Dúo', però potser ha guanyat per ser atractiva, no especialment irritant i semblar bona persona

zentauroepp47782981 mas periodico tassies190417112350

zentauroepp47782981 mas periodico tassies190417112350

4
Es llegeix en minuts
Ramón de España
Ramón de España

Periodista

ver +

Distingir els diferents formats de 'Gran Hermano' no és una cosa que estigui a l’abast de qualsevol. Pot ser que Jorge Javier Vázquez ho aconsegueixi, tot i que també és possible que li passi el mateix que a mi; és a dir, que, de sobte, ha de carregar amb una quadrilla de vividors que serveixen per a tot. O sigui, per a res en concret. Se suposa que 'Gran Hermano VIP' és la versió amb luxe i glamur de 'Gran Hermano' a seques, però com que les 'celebrities' de torn són tan de pa sucat amb oli costa distingir-les dels pelacanyes que apareixen en la versió menestral del programa.

'GH Dúo' consisteix a tancar-se a la casa de costum per parelles, però aquestes solen trencar-se a l’entrar en contacte amb la resta dels hostes i la cosa acaba sent el de sempre: una galeria de pobres dones i homes pugnant per guanyar un concurs a base de cridar, muntar ciris, embolicar-se amb el pitjor que troben (¡n’hi ha per triar!) i provar d’imposar la seva presència, que consideren devastadora.

María Jesús Ruiz, quan va guanyar el concurs de Miss Espanya, el 2004. / ARXIU

Calculin l’estat de confusió a què s’exposa l’espectador si jo mateix confesso que no sé amb qui va entrar a la casa María Jesús Ruiz, guanyadora de 'GH Dúo': va haver d’aparèixer amb algú per força, ja que per a alguna cosa la cosa es deia 'GH Dúo', però que em pengin si recordo de qui es tractava.

"Va passar per la
universitat
 i 
anava per a
professora de 
francès quan
es va apuntar 
a un concurs
de bellesa"

Tampoc sé gaire bé què va fer la senyora Ruiz per guanyar el capítol, però sé m’ocorren alguns motius: és una dona molt atractiva i de rostre dolç, no resulta especialment irritant i sembla bona persona. Amb aquestes qualitats no s’arriba gaire lluny al món real, però a Tele 5 potser arrases, atesa la quantitat de subjectes insofribles que es concentren en els seus 'reality shows’. I a diferència d’altres éssers televisius, nascuts directament en un plató, María Jesús Ruiz (Andújar, Jaén, 1982) té un passat que, per als estàndards de Tele 5, és francament estel·lar.

 

Per començar, va passar per la universitat –cosa inusual entre els participants en concursos– i anava per a professora de francès quan es va presentar al certamen de Miss Espanya el 2004 i el va guanyar (pel mateix preu, també la van nomenar Miss Marina d’Or, que no és cap tonteria). Li devia agradar l’ambient de la faràndula, ja que el 2005 va participar en el seu primer 'reality', ‘La granja de los famosos’, on va conèixer el seu primer nòvio formal, Daniel Martín, en art Dani DJ, que li va durar fins al 2009, moment en què va començar a donar mostres d’un criteri discutible a l’hora d’elegir les seves parelles. Aturem-nos un instant en aquests dos nòvios llampants que la gallarda andalusa ens ha presentat des d’aleshores.

Nòvio amb jaqueta embuatada

José María Gil Silgado solia lluir jaquetes embuatades i deia que era empresari. No sé de què, però a Tele 5 ho van donar per bo. Ja sabem que en aquest canal 'empresari' sol ser un eufemisme per a 'pispa', de la mateixa manera que 'actriu i model’ vol dir en realitat 'dona vistosa que es busca la vida'. Fos el que fos que feia el senyor Gil Silgado –a part d’una filla amb la senyoreta Ruiz–, l’home va decidir fer-ho a Sud-amèrica. La María Jesús el va acompanyar, però va tornar sola a Espanya, més que res perquè el seu marit es va quedar passant una temporada a l’ombra per cortesia del govern del país que l’havia acollit.

Després li va tocar el torn a Jesús Ruz, també empresari, és clar (ara que ho penso, potser va entrar amb aquest a 'GH Dúo' i no vaig reparar en la seva augusta presència, tot i que té una d’aquestes cares de pa de quilo que no s’obliden fàcilment). Segona filla i adeu, Andreu. Mai vam entendre què feia una dona tan guapa amb dos paios tan lletjos, però Schopenhauer afirma que sempre hi ha un motiu per a l’existència d’aquestes parelles dissonants, tot i que no arribem a albirar-lo, i no seré qui li porti la contrària.

Nascut per al sexe

Amb aquest ull que Déu li ha donat per als homes, la dolça María Jesús es va dedicar a 'GH Dúo' a coquetejar amb un tronera professional que atén per Antonio Tejado i que basa la seva fama a haver inseminat fa uns anys Chayo Mohedano, filla de Rosa Benito i del germà de Rocío Jurado. L’Antonio va accedir així a la condició de 'celebrity' i des d’aleshores que viu com un burgès. Nascut per al sexe i la conya, el senyor Tejado es va fregar una mica amb la nostra heroïna, però aquesta no va tardar gaire a acabar fins al monyo d’ell.

Notícies relacionades

Després del seu èxit a 'GH Dúo' –precedit de la seva participació a 'Supervivientes' –, suposo que María Jesús Ruiz agrairia una plaça fixa de tertuliana a 'Sálvame', que ja toca refrescar la plantilla.

 

Temes:

Gran hermano