PRINCESA TELEVISIVA

Emma Corrin: en la pell de Diana

'The Crown' ha donat el paper d'una figura clau en el melodrama dels Windsor a una jove i carismàtica intèrpret amb una sòlida formació

zentauroepp47732467 mas perioidico  emma corrin190417114535

zentauroepp47732467 mas perioidico emma corrin190417114535

3
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

En el melodrama dels Windsor, ella és un personatge crucial. Trobar l’actriu capaç de donar vida a la princesa Diana suposava el gran repte per a la sèrie de 'The Crown'. ¿Com portar a la pantalla una de les dones més adorades al món, amb les seves complexitats i la seva tragèdia? L’aspirant havia de tenir sens dubte una certa semblança física, que evoqués la difunta princesa de Gal·les, però amb això no n’hi havia prou. Necessitava posseir la intensitat dramàtica, capaç de reflectir una personalitat vulnerable i al mateix temps desafiadora. Després de molt buscar, la designada per al paper és una desconeguda, que aviat deixarà de ser-ho.

Emma Corrin té el cutis pàl·lid, ulls blaus, cabells de color clar i trets harmònics i suaus. És el que a la Gran Bretanya es diu 'an English rose', 'una rosa anglesa'. Algú amb la frescor natural de la joventut i la mirada entre tímida i penetrant, que podria recordar fàcilment Lady Diana Spencer, quan sent una altra desconeguda, amb 19 anys es va comprometre en matrimoni amb l’hereu al tron.

La princesa de Gal·les, en una fotografia d’estudi. / MARIO TESTINO

Llicenciada por
Cambridge en
Pedagogia,
Anglès i Art
Dramàtic, es
va foguejar en
el teatre
universitari ADC

L’Emma, de 23 anys, és una cosa més gran que aquella nòvia virginal de Carles d’Anglaterra, filla d’una aristocràcia de terratinents, que treballava en una guarderia i era el perfecte exemple de les noies de casa bona de Sloane Square, abans que multimilionaris russos, indis i àrabs del golf Pèrsic, canviessin el barri per complet. A diferència de Diana, que amb prou feines va cursar estudis elementals, Corrin s’ha graduat recentment a la Universitat de Cambridge, amb una llicenciatura en Pedagogia, Anglès i Art Dramàtic. És filla d’un home de negocis i una logopeda sud-africana. Un matrimoni de classe mitjana estable, una altra diferència amb la princesa que va patir el traumàtic divorci dels seus pares.

Quarta temporada

L’Emma va cursar el batxillerat en una escola privada catòlica per a noies de casa bona, del qual també va ser alumna l’actriu Carey Mulligan ('Sufragistas’, 'Collateral'). Durant la seva etapa universitària va actuar amb assiduïtat a l’ADC, el teatre de la Universitat de Cambridge, on havia fet les seves primeres passes com a debutant Olivia Colman, guardonada aquest any a l’Oscar per 'La favorita' i a la qual aviat es podrà veure en la tercera temporada de 'The Crown'. Colman encarnarà la reina Elisabet II, en una etapa més madura de la sobirana. Per al debut d’Emma Corrin haurem d’esperar fins a la quarta temporada, quan farà la seva aparició Lady Di.

Innocència i bellesa

Els productors de Netflix han apostat per una actriu que amb prou feines compta en el seu historial professional amb un parell de paperets sense gran relleu. Però Peter Morgan, creador de la sèrie, troba que Emma, “a més de tenir la innocència i la bellesa de la jove Diana, també té, àmpliament, el rang i la complexitat per retratar una dona extraordinària, que va passar de ser una adolescent anònima, a convertir-se en la dona més icònica de la seva generació”. 

Notícies relacionades

La jove actriu també és conscient que posar-se a la pell del personatge més controvertit de la família reial britànica és una gran oportunitat i un desafiament. “He estat enganxada a la sèrie des del primer episodi, i pensar que ara m’uneixo a aquesta família d’actors amb un talent increïble em sembla simplement surrealista”. Emma Corrin era tot just una nena petita que feia els seus primers passos quan va tenir lloc l’accident mortal de Diana a París, el juliol del 1997. Ara haurà de passar mesos i mesos revisant fotografies, aparicions en públic, discursos, gestos i paraules de la dona, “l’efecte dels quals al món continua sent profund i inspirador” i promet “esforçar-me per fer-li justícia”. 

 

Temes:

Netflix Sèries