Un tallafoc per a Meghan

Sara Latham, exassessora dels Clinton i els Obama, intentarà frenar les pulles dels tabloides contra la duquessa de Sussex

zentauroepp47307356 meghan  duchess of sussex  l  and britain s prince harry  du190320115812

zentauroepp47307356 meghan duchess of sussex l and britain s prince harry du190320115812 / CHRIS JACKSON

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Sara Latham, la nova cap de comunicació dels ducs de Sussex, arriba a palau amb unes credencials polítiques poc habituals en l’entorn de la família reial. Aquesta americana de 48 anys, que també gaudeix de la nacionalitat britànica, ha treballat per als Clinton, els Obama i Tony Blair.

Amb llarga experiència i fabuloses connexions internacionals, el seu nomenament fa pressentir que Enrique i Meghan tenen la intenció de seguir la seva pròpia trajectòria en el futur. Enrere queda el compartir agenda i oficina amb Guillermo i Catalina. Les circumstàncies han canviat i l’ambient entre les dues parelles s’ha enrarit indissimuladament, tot i que tots quatre continuaran com a patrons de la Royal Foundation.

Sarah Latham. / AUTOR FOTO (FONT)

Els Sussex, que tindran el seu primer fill a finals d’abril, marxen del palau de Kensington per instal·lar-se a Windsor. La seva oficina també es trasllada al palau de Buckingham. En l’elecció de Latham es veu la mà de Meghan. La duquessa ha recolzat en el passat públicament Hillary Clinton i va acusar Donald Trump a la televisió americana de ser un "misogin". En una recent visita privada al desembre de Michelle Obama a Londres, Meghan va acudir d’incògnit a un acte públic en què l’exprimera dama americana va presentar les seves memòries. A la premsa britànica se suggereix que hauria sigut George Clooney, amic dels Sussex i benefactor del Partit Demòcrata als Estats Units, que hauria suggerit el nom de Latham.

 

 

La relacions públiques té un currículum impecable, amb més de vint anys d’experiència en companyies i institucions. Va ajudar Bill Clinton a la campanya per a la reelecció el 1996, més tard ho va fer com a assessora, per a la seva dona Hillary aspirant a la Casa Blanca, entre el 2015 i el 2016. El 2005 a Londres havia recolzat la campanya dels laboristes en les eleccions i va ser la consellera especial de Tessa Jowell, la ministra de Blair encarregada d’organitzar els Jocs Olímpics a la capital britànica. Entre els seus molts clients d’alta gamma figuren la Fundació Nelson Mandela, Coca Cola i Tony Blair Associates. I d’algun temps ençà treballa per a Freud’s Communications.

Notícies relacionades

 

Latham haurà de despatxar amb el secretari de comunicació de la reina, Donald McCabe, que haurà d’aprovar l’agenda oficial dels Sussex i les seves causes socials en representació de la corona. La tasca més urgent per a la nova guru de la comunicació serà frenar els continus atacs en la premsa contra Meghan, convertida en el blanc de la premsa popular.