ACTRIU TAQUILLERA

Brie Larson té superpoders

'Capitana Marvel' va arrasar el cap de setmana de la seva estrena, amb una recaptació de 455 milions de dòlars a tot el món. La seva protagonista també trepitja fort a Hollywood.

zentauroepp47227498 hollywood  california   march 04  brie larson attends marvel190312163213

zentauroepp47227498 hollywood california march 04 brie larson attends marvel190312163213 / Amy Sussman

3
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Quan era petita somiava ser una mena d’encreuament entre Indiana Jones i les Spice Girls. Ara, amb 29 anys s’ha convertit en la primera dona que protagonitza en solitari una pel·lícula de la factoria Marvel.

Com el seu personatge de Carol Denvers, Brianne Sidonie Desasulniers, més coneguda com a Brie Larson, sempre s’ha mostrat inassequible al descoratjament, ha lluitat, ha caigut i s’ha tornat a aixecar, demostrant una tenacitat a prova de bombes a l’hora d’assolir els seus objectius. Va començar a la primerenca edat de nou anys actuant en esquetxos a 'Tonight show' de Jay Leno. Quan encara era adolescent, va provar en el món de la música (en l’època de MySpace) amb un àlbum d’essència pop titulat 'Finally Out of P. E.'. No va arribar a ser Christina Aguilera, però va demostrar bones qualitats vocals i una enorme predisposició per convertir-se en una estrella.

L’activisme 
feminista s’
ha convertit en
els últims anys
en una part
fonamental
de la seva vida

Va ser a partir de la seva participació a la sèrie de televisió ‘United States of Tara’ (2009) quan la seva carrera com a actriu es va començar a enlairar. Petits papers a ‘Scott Pilgrim contra el mundo’ o ‘Greenberg’, en comèdies ‘mainstream’ com ‘Infiltrados en clase’ fins a desembocar amb un rol protagonista a ‘Short term 12’ (‘Les vides de la Grace’), la pel·lícula de Destin Daniel Cretton que es va convertir en la sensació ‘indie’ del 2013 i en la qual interpretava una noia que treballava en un centre d’assistència a menors, i que aconseguia generar un vincle molt especial amb l’espectador.

L’altre costat de la càmera

Va començar a freqüentar els cercles alternatius i interessar-se per l’altre costat de la càmera. Entre el 2012 i el 2013 va dirigir, va escriure i va editar dos curtmetratges, ‘Weighting’ i ‘The Arm’, juntament amb dues altres actrius inquietes, Sarah Ramos i Jessie Ennis, un treball gràcies al qual van aconseguir el Premi Especial de Jurat a Sundance. Ja era una artista completa quan va participar a ‘La habitación’, per la qual va guanyar gairebé tots els premis d’aquell any, 2015, inclòs l’Oscar, per encarnar una jove víctima de segrest i violacions sistemàtiques durant anys.

Brie Larson el 2016 amb el seu Oscar a millor actriu per 'La habitación'. / AP (MATT SAYLES)

El seu compromís amb el maltractament cap a la dona no va quedar simplement en un paper d’estatueta daurada. A partir d’aquell moment es va involucrar en diverses causes feministes i va ser una de les primeres organitzadores de la iniciativa 'Time’s Up' després que es destapessin els casos d’abús sexual i de poder a Hollywood. Va coincidir precisament amb la seva preparació física per al rol de ‘Capitana Marvel’, cosa que encara li va donar més forces per entrenar i aprendre disciplines de defensa.

Contra els abusos

Notícies relacionades

Al llarg d’aquests últims anys l’activisme s’ha convertit en una part fonamental de la seva vida: Tots recordaran el seu gest de desaprovació i l’absència d’aplaudiments quan va entregar l’Oscar a Casey Affleck el 2017, després que l’actor hagués sigut acusat d’agressió, ha denunciat la diferència salarial entre homes i dones en un Hollywood en el qual encara domina l’heterocentrisme, ha llançat constants reptes als estudis perquè hi hagi més projectes liderats per directores i ha posat de manifest l’escassetat de crítiques de cine, imprescindibles perquè el discurs de les pel·lícules no passin únicament pel criteri masculí, una cosa de la qual s’ha assegurat personalment en els ‘junkets’ de presentació de ‘Capitana Marvel’.

És una fidel defensora de la sororitat femenina. Amb el seu grup d’amigues va d’excursió, patina, caça bolets o canta al karaoke temes d’Usher o de Destiny’s Child. Ha mantingut una llarga relació amb el músic Alex Greenwald, però pel que sembla, el seu compromís hauria finalitzat recentment. Tornarem a veure-la amb el vestit de Capitana Marvel a ‘Vengadores: Endgame’, però també en el seu debut com a directora d’‘Unicorn Store’, una comèdia amb Samuel L. Jackson, que després de passar pel Festival de Toronto s’estrenarà pròximament a través de Netflix.

Temes:

Marvel Còmic Cine