ANIVERSARI INFELIÇ

Justin Bieber: el nano de goma

El cantant compleix 25 anys i 10 de carrera musical acabat de casar i deprimit

zentauroepp47011078 new york  ny   february 17   justin bieber goeses skateboard190221112038

zentauroepp47011078 new york ny february 17 justin bieber goeses skateboard190221112038 / Gotham

3
Es llegeix en minuts
Ramón de España
Ramón de España

Periodista

ver +

Els cantants adolescents acostumen a resultar molt irritants, però solen tenir el detall de desaparèixer quan es fan més grans i són substituïts per altres més del gust dels més joves. És poc probable que recordéssim els Jonas Brothers si no fos perquè un d’ells, Nick, s’ha casat amb la pneumàtica actriu índia Priyanka Chopra, protagonista de la sèrie 'Quantico' i sobre qui és impossible dir res sense que et titllin de masclista. ¿Algú recorda Hanson, aquells nanos rossos com la cervesa que van triomfar a finals del segle passat?

Justin Bieber, amb 15 anys, el 2010.

Últimament, no obstant, cada vegada es fabriquen adolescents més resistents, com Justin Drew Bieber (Ontario, Canadà, 1994), que divendres fa 25 anys i que està donant la llauna des del 2008, quan els vídeos que pujava a Youtube van captar l’atenció del cercatalents nord-americà Scooter Braun, que va ser qui se’l va portar als Estats Units, li va buscar un contracte discogràfic i el va posar al camí de la fama i la fortuna, senda que recorre des de ja fa una dècada. Cosa que té el seu mèrit, ja que els nens solen tenir-ho pitjor que les nenes en el món pop a l’hora de fer-se grans.

La mutació

Algunes noies, com tothom sap, en tenen prou amb hipersexualitzar-se, rodar vídeos marranots, tenir nòvios impresentables, passar-se amb l’alcohol i les drogues, desintoxicar-se, casar-se amb un bon noi i adequar les tonteries que canten a una audiència una mica més adulta: és el que ha fet Miley Cyrus i li ha anat molt bé; potser se li’n va anar una mica de les mans amb el tema sexual –amb la llengua sempre fora, com la del baixista de Kiss; fregant-se el darrere amb les gònades de Robin Thicke...–, però el públic no l’hi va tenir en compte: com se sol dir en la indústria, «estava fent la seva transició».

El 2012, amb la seva nòvia ‘on/off’ Selena Gómez.

Ho està petant 
des del 2009
amb el seu ‘single’ ‘
One time’. Dos
anys més tard,
un documental
el va acabar de
consagrar

Però, ¿a qui li interessa la mutació d’una criatura adorable en un adolescent granellut i borratxo? Aquest va ser el principal problema de Justin Bieber en la seva llarga època salvatge de famós que feia el que li sortia de la fava: conduir begut, escopir els seus fans, barallar-se als bars, atacar amb diverses dotzenes d’ous el seu veí a Calabassas, Califòrnia... Però ho va superar, ¡i sense deixar de fer-se tatuatges! Les seves seguidores l’adoraven, el seu posat de dolentot els posava. Es feien anomenar ‘beliebers’ –és a dir, les creients en Bieber– i els semblava d’allò més normal que el gamarús del seu ídol visités la casa natal d’Anna Frank i en sortís dient, «uau, aquesta noia hauria pogut ser una gran ‘belieber’». Eliminada pels nazis per a això...

 

Justin ho està petant des del seu primer ‘single’, ‘One time’, que va sortir el 2009. Dos anys després, el documental ‘Justin Bieber: never say never’ el va convertir en una estrella global als 17: enormes quantitats de discos venuts, gires interminables i consum de tota mena de substàncies recreatives. També va tenir temps de mantenir un història ‘on/off’ amb l’estrelleta de Disney Selena Gómez, i alguns malintencionats asseguren que la noia amenaça el matrimoni de Justin amb Hailey Baldwin, bonic producte de l’acreditada factoria Baldwin Brothers (també coneguts com a Alec Baldwin i Els Inútils dels Seus Germans, carn de telefilms i pel·lícules de trets per a la televisió per cable, sent Stephen el pare de la nena, que, com que sembla que no sap fer res, diu que és model).

Justin Bieber i la seva dona, Hailey Baldwin, el setembre passat a Nova York. / GC IMAGES (JAMES DEVANEY)

Notícies relacionades

Justin i Hailey es van casar fa unes setmanes i Justin ja està completament deprimit, tot i que sembla que la cosa ve d’abans i fa l’efecte que és la típica davallada que experimenta el que deixa de beure i de drogar-se per portar una vida més saludable. Sabem que Justin se’n sortirà. Amb Hailey, amb Selena o amb la pròxima ‘xurri’ que tingui: aquest nano és de goma.