ARTISTA DESPRESA

Courtney Love ven el seu armari menys punk

La vocalista de Hole i vídua de Kurt Cobain ofereix a bon preu el seu luxós vestuari mentre està ocupada amb assumptes judicials, que l'enfronten al seu exrepresentant i al seu exgendre

zentauroepp46209654 courtney love vende ropa su fondo de armario181212164200

zentauroepp46209654 courtney love vende ropa su fondo de armario181212164200

3
Es llegeix en minuts
Noelia Sastre

De com Courtney Love ha sobreviscut als excessos, les drogues, la mala premsa, el suïcidi del seu marit i la sobredosi de la baixista del seu grup ho explica ella mateixa en les seves últimes entrevistes. “Soc una noia rockera que no fuma ni beu. Però ja ho saps... he tingut les meves èpoques. Ara estic molt sana a Los Angeles. Soc budista, crec en la dignitat dels éssers humans i en la interconnexió de la vida. Recolzo la música i les arts, estic agraïda a la vida i no paro de treballar per convertir els desafiaments en oportunitats”. Així d’espiritual es presenta als 54 anys la que va ser cantant de Hole i parella de Kurt Cobain, que mai ha deixat de tocar. Ni de muntar-la. 

Aquests dies és notícia per aconseguir una ordre d’allunyament contra el seu exrepresentant Sam Lufti, l’home que va controlar la carrera de Britney Spears durant els seus anys bojos. Love diu que li reclamen diners a través de missatges “amenaçadors, pertorbadors, fastigosos”, tot i que pot ser que es vegin de nou perquè tots dos han sigut denunciats per l’exmarit de Frances Bean, filla de Love i el líder de Nirvana. Segons la seva versió, van entrar a casa seva buscant la guitarra que Cobain va utilitzar en l’MTV Unplugged del 1993, valorada en més d’un milió de dòlars, i que ell pel que sembla va obtenir legalment després del divorci. La justícia decidirà qui es va colar a casa de l’exgendre. 

L’exmarit de la seva filla
l’acusa d’haver-li
robat
una guitarra de
Cobain que va aconseguir
amb l'acord
de divorci

Mentrestant, Love és també notícia per una bona causa: ha posat a la venda 43 peces (entre 50 i 1.400 dòlars) del seu sucós armari a Heroine.com. El 10% dels beneficis es destinarà a Stand for Courage, la fundació de la seva germana per protegir els nens de l’assetjament escolar. La venda va començar el 6 de desembre i cinc dies després només quedaven tres peces. A triar-les l’han ajudat la seva filla, la seva “estimada amiga Lana del Rey” i una estilista que va trobar a Yelp. “El meu armari era ple de seda, pell, Lagerfeld, Gucci... Era el moment de dir-los adeu”.  

‘Look’ inspirador

Durant els seus anys al capdavant de Hole als 90 va ser icona de la moda barrejant vestits de llenceria i 'babydoll', mitges esparracades, tiares brillants i llavis vermells. El seu 'look' ha inspirat dissenyadors com Marc Jacobs, que el 1993 va presentar una col·lecció grunge per a Perry Ellis que va acabar en el seu acomiadament. Jacobs ha tornat a llançar-la aquest any. Love i Cobain van fer alguna cosa més que punk: van cremar totes les peces que Jacobs els va enviar perquè, van dir, “no ens agradaven aquestes coses; vivíem en una trinxera sobrevivint a la guerra. Senzillament no gestionàvem bé la vida”. 

També va ser musa de Hedi Slimane  el 2013, i va protagonitzar la campanya de Saint Laurent amb un vestit de ratlles inclòs en aquesta venda, així com vestits d’alfombra vermella de John Galliano, Vivienne Westwood i Jeremy Scott. Love és íntima de Rick Owens i molt fan de la roba 'vintage'. Ara, diu, està obsessionada amb el Delphos que l’espanyol Mariano Fortuny va crear a començaments del segle XX (un model que es pot veure al Museu del Disseny de Barcelona i al del Vestit de Madrid). “Aquest tipus de peces són les que més m’interessen. Passo hores a les webs Timeless Vixen, Vintage Textile i Antique Dress per aprendre. És un luxe poder comprar moda d’aquesta qualitat, aprecio molt la feina dels qui ho fan possible”. 

“El meu armari
estava ple de
seda, pell, Gucci,
Lagerfeld... Era
el moment de l’
adeu”, diu l’artista

Aquesta tardor també s’han complert 20 anys de l’àlbum 'Celebrity Skin’ de Hole. Quan va aparèixer el 1998, el món havia conegut una Courtney Love autodestructiva; es deia que Cobain escrivia les seves cançons i que ella havia planejat la seva mort. Però va emergir neta i sòbria, i fins i tot va ser nominada a un Globus d’Or pel seu paper a 'L’escàndol de Larry Flynt' (el director, Milos Forman, es va negar a contractar-la si no entrava en rehabilitació). “Només soc consistent a seguir el meu instint. No podria pretendre ser una perfecta estrella de Hollywood, així que mai ho he intentat. Han volgut controlar els meus diners, les meves paraules, les meves eleccions. Però soc propietària del meu destí i el millor que puc fer és continuar sent autèntica i compartir-ho amb els altres”. 

Notícies relacionades

 

 

Temes:

Moda Música