JOVE PROMESA

Tots volen Lucas Hedges

Estrena 'El regreso de Ben', amb Julia Roberts, i 'Boy erased', amb Nicole Kidman

zentauroepp46000104 mas periodico pelicula el regreso de ben181129135526

zentauroepp46000104 mas periodico pelicula el regreso de ben181129135526 / Mark Schafer

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No deu de ser fàcil decidir el següent pas en la teva carrera després de rodar, una darrere l’altra, tres pel·lícules nominades a l’Oscar, i ser tu mateix nominat per una d’elles. En aquesta deliciosa cruïlla es va veure Lucas Hedges després de passar per 'Manchester frente al mar', en la qual feia de nebot rebel de Casey Affleck, paper que li va valer una nominació a l’Oscar al millor actor secundari, i, després, dos clàssics recents més: 'Lady bird' i 'Tres anuncios en las afueras’.

El 2018 havia de ser un any clau per a Hedges i ho ha sigut, tot i que encara no hagin començat a caure-li les nominacions pels seus treballs, que ja arribaran. Arribat el desembre, és moment de recapitular, i més d’un se sentirà afligit comparant el seu any amb el d’aquest actor de 22 primaveres. Hedges va rodar una pel·lícula amb Julia Roberts ('El regreso de Ben'), una altra amb Nicole Kidman ('Boy erased'), una tercera a les ordres de l’actor de culte Jonah Hill (‘Mid90s’)... I, per si això fos poc, ha debutat a Broadway amb un ‘revival’ de l’obra 'The waverly gallery' de Kenneth Lonergan, el seu director a 'Manchester frente al mar'.

'El regreso de Ben' serà el primer que veurem per aquí: s’estrena divendres vinent, dia 7. En ella, Lucas Hedges interpreta un jove addicte a l’heroïna, en aparença ja pel bon camí, que sorprèn la seva mare (Roberts) tornant a casa per Nadal. No tots estan contents amb això: la seva germana gran (Kathryn Newton, de 'Big little lies'), per exemple, no acaba de creure que s’estigui rehabilitant. Hi haurà tensions.

Hedges va dubtar si acceptar el paper, essencialment perquè el director i guionista és el seu pare, Peter Hedges, el mateix que el va fer sortir per primera vegada en una pel·lícula; com a extra a 'Real com la vida'. No volia que el veiessin com que estava col·locat. Però el guió era, en aparença, massa bo com per deixar-lo escapar.

A 'Boy erased' ha sigut dirigit per Joel Edgerton, actor australià que va debutar com a cineasta amb la notable 'El regal’. Això no és un 'thriller', com aquella, però pel que sembla té la mateixa tensió i es pateix a consciència. Hedges interpreta un adolescent gai al qual els seus pares donen un ultimàtum: o passa per una teràpia de reorientació sexual o surt de la família. El pare (Russell Crowe) és predicador baptista i no pot acceptar un fill gai. La mare (Nicole Kidman) podria, potser, arribar a estimar-lo tal com és, però igualment no dubta a portar-lo al sinistre centre Love In Action.

La millor manera de sobreviure a aquesta teràpia, li diu al pobre Jared un dels seus companys, és dissimular fins a sortir-ne. Tal com ha explicat el crític de cine David Edelstein a la revista 'New York', el treball de Hedges és difícil: "Retratar un adolescent per qui la millor opció és no revelar res de si mateix". Pel que sembla, ho fa amb summa intel·ligència. A Espanya podrem comprovar-ho a partir de l’1 de febrer, quan arribarà als cines aquesta pel·lícula amb potencial per a moltes nominacions als Oscar.

Anderson i Gilliam

Hedges sap perfilar la incertesa amb una convicció increïble, tal com va demostrar en 'Lady Bird', però no es s’estima gaire com a actor. De fet, creu que és la pitjor part de totes les pel·lícules en què ha sortit, tot i que ja cridés l’atenció de molt jove a 'Moonrise kingdom' (com a 'boy scout' dolent) o 'Teorema zero' (com el programador Bob, fill del personatge de Matt Damon).

Notícies relacionades

No, no està malament començar la teva carrera amb directors com Wes Anderson i Terry Gilliam. Malgrat la seva pèssima opinió sobre ell mateix, tots volen un tros de Lucas. "És encantador, divertit, intel·ligent, emocional i versàtil", ha dit Kenneth Lonergan. "¿Qui no voldria treballar amb ell?".

Pròximament ho veurem en projectes prou intrigants. D’una banda, participa a 'Waves', inesperat musical del director de la terrorífica 'Llega de noche’. I després hi ha 'Honey boy', escrita per Shia LaBeouf a partir de les seves pròpies experiències com a jove prodigi actoral amb un pare alcohòlic. Lucas Hedges farà de Shia La Beouf. Ell farà del pare. S’haurà de veure.

Temes:

Cine