Debi Mazar, l'amiga de Madonna que encén Madrid

zentauroepp45959797 mas periodico debi mazar instagram181119180453

zentauroepp45959797 mas periodico debi mazar instagram181119180453

2
Es llegeix en minuts
Núria Navarro

Paco León va espiar l’instagram de Debi Mazar fins que, amb la complicitat de Rossy de Palma, li va llançar l’ham perquè fosl’Ava Gardner  d’'Arde Madrid’, la sèrie de Movistar+ que el sevillà dirigeix i protagonitza. No és el primer a veure la semblança entre les dues actrius. Un molt crepuscular Frank Sinatra –el gelós amant de l’estrella de 'Pandora y el holandés errante' –, li va dir al veure-la: “Impressionant. T’assembles al meu Ava”. No és idèntica –és més un encreuament de Betty Page i Rosalind Russell–,però té "un cos vintage", tal com admet ella, que dona credibilitat al paper d’una Gardner desencadenada al Madrid del jou i les fletxes.

 

 

Un grapat de cinèfils recordaran Debi Mazar com a actriu de repartiment en pel·lícules com 'Un dels nostres’, de Martin Scorsese, ' ‘The Doors',d’Oliver Stone, 'Bales sobre Broadway', de Woody Allen, o 'Batman forever', de Joel Schumacher. No obstant, els fanàtics de Madonna sabran que és potser una de les seves poques amigues íntimes. Es van conèixer en un ascensor del 'nightclub' Danceteria a començaments dels 80 i Debi, sis anys més petita que ella, surt en els vídeoclips 'Papa don’t preach'True blue', 'Justify my love', 'Deeper and deeper' 'Music'.

Madonna i Debi Mazar. / instagram

Animal inquiet

La seva vida és una postal novaiorquesa. La seva mare es va quedar embarassada quan tenia 15 anys d’un jueu vingut de Letònia. Van viure a casa de l’àvia materna ("ella i jo vèiem molt cine negre"), fins que van partir peres i la mare es va mudar als afores amb uns amics homosexuals cubans i es va convertir en una ‘hippy’. Debi, amb només 16 anys, va aconseguir feina a la porta VIP del Club Mudd, per on passava el més 'hip' de Manhattan.

Notícies relacionades

Era magnètica, l’embogia ballar i no li va ser difícil fer-se amb Andy WarholBasquiat i Keith Haring, però no tenia ànima de 'clubber'. Li agradava llevar-se d’hora. Va fer carrera com a maquilladora, mentre es nodria d’art contemporani i de cine club, fins que algú li va dir que tenia fusta d’intèrpret. Es va inventar un currículum i li va sortir el primer paper a 'Un dels nostres’ (1990).  La seva carrera va guanyar relleu amb el seu paper a la sèrie 'Guerra de parejas', a començaments dels 90. I després vindrien participacions a 'La ley de Los Ángeles', 'Friends' i 'Castle'.

Col·lecciona mobles, joies i fotografia, és amiga de Marc Jacobs i Zac Posen, i està casada amb el toscà Gabriele Corcos, amb qui va muntar un programa a Cooking Channel, té dues filles, Evelina i Giulia, una finca de 20.000 oliveres a Fiesole, a prop de Florència, i un bar a Brooklyn que es diu The Tuscan Gun. El món llatí, des de l’època dels amics porto-riquenys de la seva mare, sempre li va interessar molt. Es moria per fer una pel·lícula amb Pedro Almodóvar, a qui coneix, però el manxec es nega a rodar en anglès. L’oferta de Paco León li ha semblat un regal.

Temes:

Sèries