Jennifer Garner busca la resurrecció

En els pròxims dies veurem l'actriu a 'Camping', nova sèrie de Lena Dunham, i 'Peppermint. Matar o morir', la seva tornada a l'acció.

zentauroepp45384924 beverly hills  ca   october 07   actress jennifer garner arr181010191223

zentauroepp45384924 beverly hills ca october 07 actress jennifer garner arr181010191223 / Gregg DeGuire

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Què en va ser, de Jennifer Garner? De perfecta nòvia d’Amèrica i actriu versàtil estimada per tots, ha passat durant l’última dècada a ser més coneguda per la seva vida privada que per la seva feina (sobretot, papers maternals sense gaire substància). La setmana que ve, no obstant, estarà protagonitzada per ella. Hi ha (doble) intriga.

D’entrada, Garner ens recordarà la seva vena de 'comedienne' a 'Camping' (estrena a HBO Espanya, 15 d’octubre), nova sèrie de les 'co-showrunners' de 'Girls', Lena Dunham Jenni Konner. Remake d’una sèrie britànica de només fa dos anys (perquè els americans no només no llegeixen subtítols, sinó que tampoc toleren altres accents), Camping compta amb Garner com a Kathryn McSorley-Jodell, mare i dona tipus A que converteix el que hauria d’haver sigut un cap de setmana de plaer, la celebració entre amics del 45è aniversari del seu marit (David Tennant), en una espècie de malson militar. Ha preparat activitats de tota classe (per exemple, albirament d’aus, al més pur estil Jonathan Franzen) i no pensa tolerar que ningú se les salti.

Les primeres crítiques no són gaire laudatòries, i a ‘TVLine’ s’atreveixen a descriure el personatge de Garner com "el més insofrible de la tele recent". Però ningú va dir que els personatges de televisió haguessin de caure bé per ser bons. De fet, ‘Girls’ ja va saber treure or còmic de la nostra tendència natural a ser insofribles, tenir defectes o no veure més enllà del nostre melic. Ja ho veurem.

Donant puntades de peu als culs

D’altra banda, els que trobin a faltar la Garner d’acció, aquella que clavava puntades de peu als culs a ‘Alias’ i treia les espases a ‘Elektra’, estan d’enhorabona: divendres, dia 19, s’estrena als cines ‘Peppermint. Matar o morir’, bàsicament la seva pròpia ‘Venganza’, amb la qual comparteix el directorPierre Morel.Les ressenyes són tèbies, però també ho van ser les de ‘Venganza’ i ningú dubta ara que sigui un clàssic de culte. 

L’actriu texana interpreta Riley North, una mare i esposa que es converteix en màquina de matar després de veure la seva família assassinada per un càrtel llatí. La nostra heroïna passa a dominar les arts marcials mixtes, i segons Shauna Duggins, que dobla Jennifer Garner en les escenes espinoses des de fa dues dècades, és la mateixa actriu la que es va jugar la pell en el 98% del metratge més complicat. “En totes les escenes de lluita, hi és ella”, va dir Duggins a ‘Variety’. “Hi ha alguns cops, i veus com es dona amb la cara contra el terra”.

L’empenta d’'Alias'

Nascuda a Houston, Texas, l’abril de 1972, Garner es va fer famosa com l’agent doble de la CIA Sydney Bristow a ‘Alias’, un dels primers èxits televisius de l’ara totpoderósJ. J. Abrams.Va causar sensació donant vida a aquesta heroïna tràgica que, per als seus pròxims, només és banquera, però en realitat està vivint una aventura perillosa en la qual res és el que sembla i ningú és de confiança.

Mentre treballava a 'Alias' va ser reclutada per Spielberg per a un ‘cameo’ com a prostituta a 'Atrápame si puedes’. Dos anys després, era absoluta protagonista d’‘El sueño de mi vida’, un ‘Big’ en clau femenina. La primera (i potser la millor) en una llarga sèrie de comèdies romàntiques que inclouria temes més genèrics com ara ‘Els fantasmes de les meves exnòvies’ i, glups, ‘El dia de Sant Valentí’.

Notícies relacionades

Garner havia conegut Ben Affleck a Pearl Harbor, en què va fer d’infermera; aleshores ella estava casada amb l’actorScott Foley, que va conèixer a ‘Felicity’. Segons Affleck (se l’ha de creure), on es van enamorar realment va ser en el rodatge de ‘Daredevil’. El 2015 es casaven i començaven a tenir fills, tres en total: Violet, Samuel i Seraphina Rose Elisabeth.

Nens a part, l’època Affleck va estar marcada per les penes: a més dels papers oblidables, van estar les infidelitats de l’actor amb la mainadera de la família i, després, Lindsay Shookus, una productora de ‘Saturday night live’. Els segons Bennifer van anunciar la seva separació el 2015, però el divorci tan sols es va fer definitiu la setmana passada. Potser és ara quan reneixi aquesta estrella.