ELS ACTORS MÉS PROMETEDORS

A la pista d'enlairament: deu rostres frescos de les sèries de tardor

Repassem els actors més prometedors de la nova temporada televisiva

zentauroepp45021174 jay hernandez ester exposito stephan james sonoya mizuno180913234635

zentauroepp45021174 jay hernandez ester exposito stephan james sonoya mizuno180913234635

6
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La ‘rentrée’ serièfila està protagonitzada per rostres coneguts, en algun cas molt coneguts: com les fronteres entre cine i tele s’han tornat definitivament poroses, a ningú li estranya ja veureJulia RobertsEmma Stone al capdavant de, respectivament, 'Homecoming' i 'Maniac'.

Però la tele continua sent una màquina de crear estrelles, no només de fortificar-les. I en els repartiments de les noves sèries de la tardor hi trobem noves promeses que podrien fer parlar. També, actors relativament coneguts als qui s’ofereix per fi el seu moment per brillar. Aquí 10 rostres frescos de la temporada.

Josh Dallas

Va ser David Nolan, el Príncep Encantador a ‘Érase una vez’ fins a la seva sisena temporada. De la sèrie, en va sortir amb dona (la seva companya de repartiment Ginnifer Goodwin, àlies Blancaneu) i una fama només relativa que, potser, augmenti amb l’estrena de 'Manifest', enèsim intent de trobar el nou 'Perdidos’.

Aquest drama de misteri d’NBC, que aquí es veurà a HBO des del 26 de setembre, explica la història d’un misteriós vol i els seus passatgers, entre els quals hi ha Ben (Dallas), modèlic pare de família a qui li agrada tenir-ho tot sota control.

Després d’un viatge carregat de turbulències, Ben i companyia arriben a terra per descobrir que el que per a ells ha sigut una mala estona per al món han sigut cinc anys.

Ester Expósito

Del gairebé anonimat a la gairebé fama en temps rècord. Així es podria resumir la carrera recent i immediata d’aquesta jove actriu, que acaba d’estrenar la pel·lícula ‘Cuando los ángeles duermen’ i ha rodat amb José Coronado ‘Tu hijo’, cinta inaugural de la pròxima Seminci.

Abans, el dia 5, la podrem veure a ‘Élite’, esperada segona sèrie espanyola de Netflix. Un drama juvenil de misteri en la línia de títols britànics com Glue i Clique, però, sobretot, el serial ‘teen’ Gossip girl, tot i que potser amb menys sentit de l’humor. En la sèrie,Ester Expósito és una alumna d’escola privada que decideix, per fi, deixar de cohibir els seus desitjos i passar del que opinin els altres sobre ella.

Josh Groban

De (encara més) jove,Groban es va fer d’or a còpia d’interpretar balades pop amb la seva veu baríton. Ara, després d’aparicions a ‘Parks and recreation’, ‘La vida en piezas’ i ‘Crazy ex-girlfriend’, afronta el seu primer paper protagonista en una sèrie.

A ‘The good cop’ fa de detectiu de policia novaiorquès brillant i estricte, el pol oposat d’un pare (Tony Danza) que també va ser poli, però gens estricte. Pare i fill es converteixen, ‘off the record’, en companys d’aventures i investigacions.

La pregunta és: ¿es llançarà Groban a cantar en algun episodi, acostant ‘The good cop’ a aquella impossible sèrie de polis musical anomenada ‘Cop rock’? Resposta: el 21 de setembre a Netflix.

Jay Hernández

Hi ha motius legítims per dubtar (o badallar) amb la notícia d’un nou ‘remake’ o ‘reboot’ d’una altra estimada propietat intel·lectual. No sabem si té sentit una altra versió de ‘Magnum’, sobretot si el nou detectiu no té bigoti ni vesteix camisa hawaiana. ¿Per què no crear una altra sèrie, buscar un altre nom?

Sigui com sigui, cal celebrar que el carismàtic Hernández prengui el protagonisme d’alguna cosa. Després del seu creïble pas pel primer lliurament de 'Hostel', hauria d’haver encadenat èxits, però li han caigut sobretot papers petits o sèries menors. Segons l’actor, hem de celebrar també que aquest Magnum sigui mexicà i nord-americà: “Hi ha massa negativitat lligada a la gent de color”, ha dit. Estrena als EUA: 24 de setembre.

Max Irons

La vocació li corre per les venes: és fill de Jeremy Irons i la no menys gran Sinéad Cusack. Per acabar d’enlairar-se, va haver de sortir del Regne Unit, on el nepotisme no està gens ben vist. No fa tant que va passar per la distopia juvenil ‘L’hoste’, juntament ambSaoirse Ronan, però ja ha superat la trentena i pot ser creïble com a analista de la CIA en el ‘thriller’ Cóndor, que podrem veure a Calle 13 des del 4 d’octubre que ve.

La sèrie ha sigut comparada amb la seva primera referència, Els tres dies del Còndor, una pel·lícula de culte dels anys 70 en la qualRobert Redford (ni més ni menys) feia el paper que ara fa Max. Fem com si el clàssic no existís i deixem-nos entretenir.

Stephan James

Molts espectadors s’acostaran a ‘Homecoming’ atrets per la idea de veureJulia Roberts, però és probable que, en només uns episodis, tornin a aquesta història cridats també pel carisma de Stephan James. El jove actor canadenc pot mirar, pel que sembla, cara a cara l’estrella del Hollywood modern.

En la sèrie, Roberts és una treballadora social que vetlla per la reinserció de militars, un d’ells encarnat per James. Després de cridar l’atenció a ‘Selma’ i com l’atleta Jesse Owens a ‘L’heroi de Berlín’, James podria acabar de propulsar-se a l’infinit amb aquesta sèrie d’Amazon Prime, que arriba el 2 de novembre. A finals d’aquest mateix mes se’l podrà veure a la nova pel·lícula del director de ‘Moonlight’.

Claudia Jessie

Aquesta jove actriu britànica va ser cambrera entre els 17 i els 21, però poc després, el 2012, va començar a enllaçar papers en sèries i ja no ha tornat a la barra. L’hem vist a ‘Jonathan Strange & Mr Norrell’, a la tercera temporada de ‘WPC 56’ i a la quarta de ‘Line of duty’, així com (per partida doble, fent de bessones) a la pel·lícula ‘La seva millor història’.

Però el seu moment podria arribar, definitivament, ara, amb l’estrena de ‘Vanity fair’, nova adaptació de la clàssica novel·la de Thackeray de 1848. Jessieés Amelia, improbable millor amiga de Becky (Olivia Cooke, heroïna de ‘Ready player one'), jove de classe baixa disposada a qualsevol cosa per fer-se un lloc en l’alta societat anglesa del segle XIX. La sèrie acaba d’arribar a #0.

Madeleine Mantock

Nascuda a Nottingham (Anglaterra) el 1990, Mantock ha fet els seus treballs més coneguts per a cadenes nord-americanes com ara The CW ('The Tomorrow People') i AMC ('Into the Badlands'). Ara torna a la primera amb ‘Charmed’, el 'reboot’ d’‘Embrujadas’ a càrrec de la creadora de ‘Jane the virgin’, en la qual comparteix trio central amb Melonie Díaz i Sarah Jeffery.

Segons la sinopsi, aquest 'reboot' de l’estimada sèrie, que s’estrena el 14 d’octubre als EUA, serà "ferotge, divertit i feminista". Una cosa de la qual no està convençuda Holly Marie Combs, Piper en la sèrie original, que ha declarat: “No entenc què té de ferotge, divertit o feminista crear una sèrie que bàsicament assegura que les actrius originals són massa velles per fer una feina que van fer fa 12 anys”.

Sonoya Mizuno

En l’esperada comèdia negra 'Maniac' no apareixen només Emma Stone i Jonah Hill (junts de nou 11 any després de 'Supersalidos'): el repartiment de la sèrie dirigida per Cary Fukunaga inclou tambéJustin Theroux com el científic al capdavant d’un experiment que juga amb la percepció, i l’estrella en potència Sonoya Mizuno com a mà dreta d’ell.

De pare japonès i mare argentinobritànica, Mizuno va ser ballarina i model abans de cridar l’atenció a 'Ex_machina' i més tard 'La La Land (La ciutat de les estrelles)', com a companya de pis de, precisament, Emma Stone. Aquest any ha triomfat al cine amb ‘Crazy rich asians’, comèdia romàntica de (i sobre el) luxe que esperem que s’estreni aviat a Espanya.

Kiernan Shipka

Notícies relacionades

Revelada com la filla del Don Draper de 'Mad Men', la jove Shipka ha freqüentat el terror en el cine: recordem el seu pas per ‘Infectats’, dels germans Pastor, i la pertorbadora ‘La enviada del mal’,d’Oz Perkins, fill gran d’Anthony Perkins i l’actriu i fotògrafa Berry Berenson.

Ara repeteix en el gènere en el marc de la televisió. ‘El mundo oscuro de Sabrina’ s’acosta a la jove bruixa d’Archie Comics des de l’òptica del terror, no des de l’humor, com la famosa adaptació protagonitzada perMelissa Joan Hart en els últims 90, primers 2000.Aquesta ‘Sabrina’ tenebrosa arribarà a Netflix el 26 d’octubre, és a dir, a temps per fer tota una marató per Halloween.

Temes:

Sèries