ESCLATA LA 'TWITTERATURA'

Obro fil per explicar una història

Un nou gènere narratiu s'acaba de colar, en lletres majúscules, a Twitter: el relat en càpsules de 280 caràcters unides. Analitzem el fenomen.

zentauroepp42446213 file photo  a man reads tweets on his phone in front of a di180914153757

zentauroepp42446213 file photo a man reads tweets on his phone in front of a di180914153757 / REGIS DUVIGNAU

1
Es llegeix en minuts
Juan Fernández
Juan Fernández

Periodista

ver +

Van néixer com a solució per vèncer els límits d’espai dels tuits, però en els últims mesos diversos fils narratius, dissenyats de principi a final per explicar històries reals i de ficció, s’han convertit en fenòmens mediàtics més enllà de la xarxa.

Notícies relacionades

És el cas, per exemple, de la recent cadena de missatges en els quals el periodista Oriol Querol narrava la història d’Emilio Miró, que va publicar una esquela al febrer en la qual s’atribuïa no “haver aportat res d’interès” a aquest món. I també el ‘thriller’ estiuenc de Manuel Bartual i Modesto García sobre la inquietant història de suspens de @nelagarnela, “programadora de dia, ‘gamer’ de nit”.

Irromp així un nou gènere, la ‘twitteratura’, que comparteix interessos amb la literatura i el periodisme. Tirarem del fil dels fils... en un fil aquí recreat, tot i que el lector tindrà l’oportunitat d’estirar-lo a Twitter.

Temes:

Twitter