UNIVERS PARAL·LEL

Michael Jackson compleix 60 anys a l'altra banda

En cas de no haver mort el 2009, el rei del pop s'hauria convertit dimecres vinent en un seixantí. L'autor d'aquest article fabula sobre la possibilitat que encara sigui viu

zentauroepp44048821 files  in this file photo taken on april 24  2002 us singer 180727121032

zentauroepp44048821 files in this file photo taken on april 24 2002 us singer 180727121032 / TIMOTHY A CLARY

4
Es llegeix en minuts
Ramón de España
Ramón de España

Periodista

ver +

Tots hem sentit parlar dels universos paral·lels. Sèries de televisió com 'Fringe' o la recent 'Counterpart' han abordat el tema. La base de l’assumpte consisteix que el nostre món està duplicat, que hi ha un altre planeta igual que el nostre on tots tenim un doble. Que siguin iguals, no vol dir que els dos universos funcionin igual ni que hi succeeixin les mateixes coses. Algú es pot debatre entre la vida i la mort al nostre món i acabar dinyant-la, però en l’altre, la balança es pot acabar inclinant per la vida. Per això els puc dir, després de recórrer a fonts científiques de primer ordre, que Elvis continua viu a l’altre món, mentre que els Rolling Stones van morir a l’estavellar-se el seu avió privat durant la gira de 1976, per la qual cosa no van arribar mai a actuar a la Monumental de Barcelona. O que Michael Jackson –avui anomenat Mary Elizabeth Jackson després de la seva operació de reassignació de sexe– disfruta d’una perfecta salut física i moral a l’altra banda.

Els cavallets de ‘Neverland’

A l’altra banda, Jackson no va morir el 2009 després d’atipar-se de Propofol, l’opiaci que li administrava el seu metge personal, el doctor Conrad Murray, amb una generositat i una tolerància dignes d’una millor causa. Va estar, sí, entre la vida i la mort, i va mantenir en suspens els seus milions de fans, però al final es va imposar la vida. 

Mentre es debatia entre la vida i la mort, la seva existència va desfilar davant dels seus ulls i el que va veure no li va agradar

En el transcurs d’aquells dos dies, tota l’existència del senyor Jackson va desfilar davant dels seus ulls, i el que va veure no li va agradar: una infantesa infecta, marcada al cos pels cops de cinturó que li aplicava el seu implacable progenitor, Joe, un home entossudit a triomfar de manera vicària a través dels seus fills, adúlter lasciu i, en fi, dubtós exemple de masculinitat per a un xaval en formació; la seva obsessió per instal·lar-se en una infantesa que, de fet, no havia tingut mai, envoltant-se de nens que sempre li acabaven causant problemes, quan ell només hi volia compartir els bonics cavallets del ranxo 'Neverland'; els seus penosos intents de convertir-se en una persona, diguem, normal, relacionant-se amb dones amb qui no sabia gaire bé què fer, més enllà d’oferir-se a tricotar en parella; per fi una cosa agradable: Elizabeth Taylor, que considerava pràcticament com una mare i que era una de les escasses representants del gènere femení amb qui es trobava a gust; i, finalment, va aparèixer la imatge que canviaria la seva vida: una refulgent verge Maria que s’apropava a ell i els trets de la qual eren molt similars als seus: la mateixa cabellera negra, la mateixa pell blanca, el mateix nas reconstruït...

 

Dona verge

¿Què significava allò? ¿Quin missatge li enviava el creador mentre es debatia entre la vida i la mort? Quan va sortir del tràngol, es va proposar esbrinar-ho. Tot i que el primer que va fer va ser acomiadar el doctor Murray i conformar-se amb veure per la tele els programes del cèlebre Dr. Phil (que a l’altra banda, per cert, té un ull de vidre).

A la cerca d’explicacions per a allò que va veure en el somni de Propofol, Michael va recórrer a Antony Hegarty, líder del grup Antony & The Johnsons, que ara es feia dir Anohni i assegurava ser transsexual. Anohni ho va veure clar de seguida: la visió indicava a Michael el camí a seguir, que era convertir-se en una dona verge cridada a engendrar el fill de Déu, perquè aquest protagonitzés la seva segona visita a l’altra banda. A la recerca d’una altra opinió, Michael va recórrer a Caitlyn (abans Bruce) Jenner, que li va assegurar que ser dona era molt més divertit que ser home, sobretot si comptaves amb una bona amiga per fer baralles de coixins.

Homenatge a Elizabeth Taylor

Després del temps necessari per hormonar-se i preparar-se psicològicament per al canvi de sexe, Michael es va convertir durant l’estiu del 2016 a Mary Elizabeth Jackson, i el seu nom va ser un homenatge a la verge Maria i a Elizabeth Taylor. Quan va comentar l’assumpte al seu pare –després de desheretar-lo sense que ell se n’assabentés–, l’escurabutxaques del Joe li va dir, lapidari: “Total, per al camí pel qual t’ha portat la teva cua, més val que te la tallis.”

Notícies relacionades

Després de la sorpresa inicial, els fans es van reafirmar en el seu amor cap a ell, i van ser de molta utilitat quan, poc després del 'cas Weinstein', a Mary Elizabeth li van caure acusacions d’abusos a nens a dojo: com van dir els seus admiradors, la nova verge Maria era incapaç d’alguna cosa així. Això de crear el fill de Déu només va ser possible gràcies a uns fotomuntatges de Jeff Koons, que a l’altra banda continua casat amb Cicciolina. El 29 d’agost del 2018, Mary Elizabeth Jackson complirà feliçment els 60 a l’altra banda, tot i que en aquesta estigui fent malves des del fatídic 25 de juny del 2009.