Anar al contingut
Tiffany Trump: la filla 'tapada' del president

CIRO FUSCO

DEFENSORA DELS DRETS LGTBI

Tiffany Trump: la filla 'tapada' del president

La benjamina del cap de la Casa Blanca és la més desconeguda de la família del magnat

Noelia Sastre

La comunitat LGTBI ha tornat a celebrar el seu mes de l’orgull als Estats Units sense cap suport del Govern Trump. Ja van dos anys de menyspreu, com si les marxes que inunden durant el juny els carrers de les ciutats americanes fossin invisibles a ulls de la Casa Blanca. Trump no només s’ha envoltat de veus obertament anti-LGTBI com el vicepresident Mike Pence. També vol prohibir als transsexuals servir a l’exèrcit (prohibició a la qual s’oposen més de 100 congressistes en una carta al secretari de Defensa), ha eliminat del web presidencial tota menció a aquesta comunitat i ha acomiadat els integrants del consell assessor sobre el VIH, la sida. 

I enmig de tot aquest disbarat, la seva filla Tiffany va pujar unes quantes fotos a Instagram celebrant l’orgull al club novaiorquès Soho House. Tiffany apareix amb el dissenyador Adam Warren i la frase «dissabte de l’orgull». Ell, amb la bandera gai pintada a la galta. Ella, lluint samarreta amb una calavera de colors.

Marla Maples, la mare de Tiffany, en una imatge del 2016. / AP / CAROLYN KASTER

Unes altres dues imatges semblants han servit per col·locar la filla més desconeguda de Donald Trump entre els qui recolzen el mes de l’orgull, encara que sense esmentar les polítiques del seu progenitor. Per això molts critiquen Tiffany. «És un insult que aparegui en qualsevol esdeveniment pro-LGTB i no deixi clara la seva actitud contra els postulats del seu pare. Té veu, és una privilegiada i hauria de parlar», diuen a les xarxes socials sobre la filla del president que el juny de 2016, durant la campanya, va prometre «lluitar pels drets de la comunitat LGTBI mentre Hillary deixa entrar a més gent que amenaça les llibertats i creences». Després es va oblidar fins i tot de reconèixer el mes que celebra la diversitat sexual i denuncia la discriminació i la violència. 

Beisbolera brillant

No sabem si Tiffany ha parlat amb Trump sobre les seves fotos de beisbolera brillant. El que sí que sembla clar és que no és la seva filla preferida. Preguntat el 2004 per la revista 'New York' sobre si tenia algun fill favorit, va dir amb referència a Ivanka: «¡No pot ser d’una altra manera! És la nineta dels meus ulls. Bé, tinc una altra filla que es diu Tiffany que també és fantàstica, però vivim lluny, separats...». 

Estudiant de Dret a Georgetown, no apareix tant en públic com la seva germana Ivanka

Estudiant de Dret a Georgetown, Tiffany no apareix tant en públic amb el seu pare com la seva germana gran, amb despatx a la Casa Blanca. Aquesta noia va néixer a Florida l’octubre de 1993, tres anys després del milionari divorci entre Trump i la seva primera dona, Ivana, quan l’actriu Marla Maples (mare de Tiffany) es va creuar en la vida de l’empresari. Li van posar aquest nom per la famosa joieria de la Cinquena Avinguda al costat de la torre Trump i van anunciar la seva arribada al món en roda de premsa al teatre Palace de Nova York. Els tres fills grans no van assistir al seu casament amb Maples davant de 1.000 convidats, entre ells Rosie O'Donnell, O.J. Simpson i Howard Stern. «Té les cames de Marla. Encara no sabem si també tindrà aquesta part», va dir Trump el 1994 sobre la nena, llavors un nadó d’un any, assenyalant-li al pit. El seu matrimoni amb Maples va durar sis anys, tres d’ells consumits en la llarga negociació del divorci i amb Melania ja a la seva vida. 

Lluny dels focus

Mare i filla es van mudar a Calabasas (Califòrnia), on Tiffany va créixer lluny dels focus de Manhattan, va estudiar en l’escola Viewpoint (30.000 dòlars l’any) i es va envoltar de rics i famosos com les Kardashian. El seu compte d’Instagram està ple de fotos de piscines, paisatges i clubs al costat dels seus amics: Harry i Peter Brant (fills de Stephanie Seymour), Gaïa Matisse (rebesneta de Henri Matisse),  E.J. Johnson (fill de Magic Johnson). 

La seva mare és l’actriu Marla Maples, que va estar casada amb Trump sis anys, tres d’ells negociant el divorci

A Tiffany, que va sortir amb Ross Mechanic, fill d’un advocat especialitzat en el sector immobiliari, li agrada la moda. A l’estiu del 2011 va ser becària a 'Vogue' i el 2012 va entrar a la Universitat de Pennsilvània, on van estudiar els seus germans i el seu pare, llavors obsessionat que Obama ensenyés la partida de naixement. No eren bons temps per ser un Trump i la noia es va quedar fora de Tabard, societat secreta femenina amb una exclusiva xarxa social. Segons 'Vanity Fair', Trump li ingressava 500 dòlars al mes, ni un més. Després d’acabar un doble grau en sociologia i estudis urbans, ara està a Dret (a diferència de la seva família, que ha apostat pels negocis). Maples insisteix: «Li agradaria conèixer millor al seu pare, passar més temps amb ell com la resta dels seus fills».