Katherine Woodward Thomas: la 'divorciadora' en cap de Hollywood

zentauroepp43144630 mas periodico katherine woodward thomas180504165038

zentauroepp43144630 mas periodico katherine woodward thomas180504165038

1
Es llegeix en minuts

Per les seves paraules és impossible reconèixer-la, perquè Katherine Woodward Thomas és una de moltes psicoterapeutes i entrenadores emocionals que, en còmodes passos, ensenyen als seus clients tant a «despertar al miracle de l'amor» com a «desfer-se dels residus tòxics emocionals del cònjuge» quan el que toca és separar-se. Tanmateix, el que sí que la distingeix d'entre els seus homòlegs del ram és que Woodward Thomas exerceix de ‘divorciadora' en cap de Hollywood des que va pilotar la separació de Gwyneth Paltrow i Chris Martin –ella, per cert, no li diu divorci, sinó «desconnexió conscient de la parella»-i que a la seva cartera de clientes prèmium hi té la cantant Alanis Morissette i la periodista Maria Shriver, que la inclou en una terna de personatges inspiradors que ella anomena «arquitectes del canvi».

Mètode senzill

Amb 20 anys d'experiència, la ‘coach' rep tractament de guru en aquest sector econòmic que pivota al voltant de convèncer la gent perquè s'entreni –amb llibres, cursos i/o consultes presencials o digitals– «i connecti amb les seves pròpies habilitats per trobar la felicitat i la salut en les relacions personals». Però els seus ensenyaments estrella, els que l'han portat a protagonitzar gires mundials, versen sobre separacions. ¿Vol divorciar-se? Ja que Woodward Thomas li ensenya com fer-ho amb un senzill mètode que garanteix a les parelles, diu, mantenir-se allunyades d'aquesta distopia ‘new age' que és ‘La guerra dels Rose'.

Una "desconnexió» en cinc passos

Notícies relacionades

Pas u: reconèixer què ha fallat i utilitzar les emocions negatives «com a combustible d'un canvi positiu». Pas dos: no fer-se la víctima, que a més d'infructuós resulta pesat. Pas tres: identificar els patrons tòxics i falses creences sobre l'amor que l'han portat fins a la ruptura. Pas quatre: començar a practicar l'amabilitat amb l'ex. I pas cinc: «Prendre decisions que ajudin a girar full i –¿trobaven a faltar el concepte fetitxe de l'autoajuda?– reinventar-se».

Es pot dir que la fórmula va anar formidablement a Gwyneth Paltrow, que després de la seva desconnexió va seguir a la seva:  bàsicament, des del seu web, Goop, dona consells bojos i ‘ultrarefinats' com rentats vaginals amb vapor o batuts matinals de 200 euros. Tanmateix, el seu ex, Chris Martin, va confessar temps després que la guru no li havia evitat passar «un any deprimit». Es desconeix si és que es va saltar algun dels passos.