PERFIL

Blake Lively: una noia molt llarga

L'actriu ha tornat a demostrar aquesta setmana que sap reinventar el màrqueting a les xarxes, on s'espavila de pel·lícula

zentauroepp42205125 mas periodico blake lively180503181633

zentauroepp42205125 mas periodico blake lively180503181633

4
Es llegeix en minuts
Noelia Sastre

Ja ho van fer Taylor Swift Zayn Malik, ex de Gigi Hadid, per anunciar el llançament dels seus discos. També els comptes de Meghan Markle han desaparegut de les xarxes socials, encara que per raons molt diferents. Dilluns va ser una bona amiga de Swift, Blake Lively, la que va donar un ensurt als seus 20 milions de seguidors a Instagram a l'esborrar de cop totes les seves fotos i noms (inclòs el del seu marit, l'actor canadenc Ryan Reynolds) i va començar a seguir 37 dones (reals, desconegudes i sorpreses amb tot aquest enrenou) que comparteixen nom: Emily Nelson

Alguns mitjans es van preguntar si havien ‘hackejat' el seu compte, però l'assumpte es va resoldre en qüestió d'hores, quan l'actriu va penjar una foto a Twitter jugant al penjat al costat de la frase «Què li va passar a Emily?». Dos dies després va tornar Instagram amb el tràiler de la seva nova pel·lícula, ‘A simple favor', dirigida per Paul Feig. A la pel·lícula, l'actriu dona vida a Emily Nelson, que desapareix sense deixar rastre i a qui la seva millor amiga, una mare bloguera interpretada per Anna Kendrick, busca desesperadament. La reeixida operació de màrqueting ha rebut atenció extra de fans i premsa (fins i tot Reynolds va seguir la broma des d'Austràlia, on promociona ‘Deadpool 2'). I Lively ha demostrat una vegada més la seva perícia a les xarxes, que utilitza per a gairebé tot: des de llançar-se dards graciosos amb el seu marit fins a denunciar l'assetjament a l'escola. Perquè la seva vida, diu, està lluny de ser perfecta, «i el sarcasme és el meu mecanisme de defensa». 

Blake Lively amb Ryan Reynolds i les seves filles, James i Inez, el 2016. / MIKE NELSON (EFE)

Gallina Caponata

La purga de fotos va incloure els seus ‘looks' de catifa vermella, l'estrella del seu marit al passeig de la fama de Hollywood i la gallina Caponata al plató de ‘Barrio Sésamo': «A l'escola em deien Caponata perquè era massa alta i tenia els cabells grocs. Així que avui brindo per ser la millor amiga de les coses que un dia et van fer mal». També a través de les xarxes, ha demanat que es retirin les imatges de les seves filles, James i Inez, que apareixen poc, i de manera molt planejada, als mitjans. I en lloc del silenci per resposta, aquesta parella de 41 (ell) i 30 (ella) no es talla al seguir el joc sobre rumors de problemes maritals. «M'aniria bé tenir més temps per a mi», va dir en broma Reynolds a Twitter sobre un possible divorci. Al febrer, Lively va suggerir que trobava a faltar utilitzar una xarxa social coneguda pel seu eslògan: ‘La vida és curta, tingues una aventura'. I l'agost passat Reynolds va penjar una foto de tots dos posant a la catifa vermella: una imatge de mala qualitat en la qual Lively apareixia tallada per la meitat, al costat de la frase: «Feliç aniversari a la meva increïble esposa». Ella va contestar amb una foto d'un altre Ryan una mica més famós: Ryan Gosling.

A aquesta noia de rostre
angelical, esposa, filla i germana d'actors, se li dona bé la ironia

En fi, que a aquesta noia de rostre angelical nascuda a Tarzana (Los Angeles, Califòrnia) el 1987, filla i germana d'actors, se li dona bé la ironia. Amb un primer paper al musical ‘Sandman' als 11 anys, es va fer coneguda a 'Un per a totes' (2005) quan era adolescent. Després d'aquella pel·lícula va tornar a l'institut, on va ser presidenta de classe, ‘cheerleader' i veu al cor. El 2007 es va convertir en Serena van der Woodsen a ‘Gossip girl', una bomba de fama que va recordar l'any passat al costat dels seus companys de repartiment a la revista ‘Vanity Fair', en el desè aniversari de la seva estrena. 

Una autèntica ‘celebrity'

Llavors tenia 18 anys i els creadors de la sèrie no ho van dubtar. «Havia de ser algú que pogués estar asseguda a la primera fila de les desfilades de moda». Ella donava el perfil al 100%.» «Els vaig dir que no perquè volia anar a la universitat. Em van dir que podria anar a Columbia un dia a la setmana i que després del primer any tot es calmaria. Però la meva vida mai no va tornar a la normalitat», recorda Lively. I afegeix: «Soc molt tímida, la idea de perdre l'anonimat m'espantava. Recordo que quan vaig llegir el guió vaig pensar: «Qui faci això no podrà tornar a sortir de casa seva com abans». Va ser un fenomen cultural, fantàstic però aterridor.» Des d'aleshores, recorda l'equip de ‘Gossip girl', Lively ha seguit els passos d'una autèntica ‘celebrity' novaiorquesa: aparicions al ‘Saturday night live', portada de la ‘Rolling Stone', pel·lícula de Woody Allen (‘Café Society', 2016). 

Notícies relacionades

Compromesa amb la lluita contra la pornografia infantil o el trànsit sexual, està llesta per al següent gran pas en la seva carrera: produir (i protagonitzar) ‘The husband's secret', basada en un llibre de l'autora de ‘Big little lies', Liane Moriarty. «Cada dia que es dona treball a dones és un bon dia», afirma. Com Reese Witherspoon, Lively creu que per aconseguir paritat en la indústria les dones han de produir les seves pròpies pel·lícules. «L'important és mostrar totes les capes, no només aparèixer en blanc i negre, com a dolentes o heroïnes. Aquesta no és la vida real». 

 

Temes:

Instagram Cine