NOBLE 'MILLENNIAL'

Sofía Palazuelo: la 'it duquessa'

La jove, que es casarà a l'octubre amb Fernando Fitz-James Stuart, el futur cap de la Casa d'Alba, no vol ser una aristòcrata gerro

zentauroepp43048923 seville  spain   april 30  sofia palazuelo attends 2017 apri180427131933

zentauroepp43048923 seville spain april 30 sofia palazuelo attends 2017 apri180427131933 / Europa Press

3
Es llegeix en minuts
Julia Camacho
Julia Camacho

Periodista

ver +

Experta en comunicació i màrqueting i vinculada al món de l'art. Amb Sofía Palazuelo, el títol nobiliari amb més pes d'Espanya entra de ple en la generació millennial. Tret que Carlos Fitz-James Stuart, divorciat actualment, presenti una parella formal, serà ella la cridada a recollir el testimoni de Cayetana de Alba en el futur més pròxim, després del seu enllaç el proper 6 d'octubre amb Fernando, actual duc de Huéscar. Integrant de la jet set madrilenya i membre d'una família adinerada vinculada als negocis immobiliaris i l'art, la jove mostra un caràcter discret i un perfil baix, molt allunyat de l'enrenou flamenc i les excentricitats bohèmies de la desapareguda duquessa.

Sofía Palazuelo té 26 anys i és la petita dels tres fills de la parella formada per l'empresari Fernando Palazuelo i l'experta en art Sofía Barroso, separats des de fa temps. Va passar gran part de la seva infantesa a Mallorca, on els seus pares es van instal·lar a començaments dels 90. En l'arbre familiar destaca l'artista Pablo Palazuelo, un important mecenes de l'illa, i la dissenyadora Teresa Palazuelo, tieta paterna i dissenyadora nupcial, per la qual cosa té moltes paperetes de ser l'elegida per al seu vestit de núvia.

Art i negoci immobiliari

La família va destacar a Mallorca per la passió artística de la mare, relacionada amb el Museu Espanyol d'Art Contemporani de la Fundació Juan March a Palma i amb ARCO. El pare es va decantar pel negoci immobiliari amb la compra d'edificis històrics que revenia després de rehabilitar-los. Un negoci que li va causar algun maldecap judicial en ser acusat de moving per diversos llogaters.

Ha cursat part dels seus estudis de màrqueting als EUA i treballa com a organitzadora d'esdeveniments

Quan el matrimoni es va separar, Fernando Palazuelo va marxar a Lima, on va seguir el camí immobiliari i va formar una nova família. Sofía Barroso es va instal·lar amb els seus tres fills a Madrid, on no van abandonar les escoles més exclusives, en una de les quals coincidiria amb el seu futur marit. Amb els anys, la benjamina va decidir encaminar els seus passos al màrqueting i la comunicació, i va cursar part dels seus estudis als Estats Units. La seva formació i contactes li van obrir les portes de la consultora de comunicació Llorente & Cuencaa Perú, encara que també ha passat per departaments de comunicació de prestigioses firmes de moda als Estats Units. Finalment va decidir embarcar-se a Around Art, l'aventura empresarial de la seva mare, especialitzada en exclusius viatges per mostrar a clients acabalats les col·leccions d'art més importants d'Espanya i Portugal. Ella és responsable d'esdeveniments.

Estil sobri

En els cinc anys que sumen de relació, les revistes s'han dedicat no tant a la seva carrera professional com a glossar el seu estil, actual i sobri, i han arribat fins i tot a qualificar-la com la nova it girl de la jet set després de les seves aparicions en cites familiars. S'atreveix fins i tot amb el vestit de flamenca per passejar per la Fira de Sevilla, ciutat que apassiona el duc de Huéscar i on també va néixer la seva mare, Matilde Solís. El jove ha heretat de la seva àvia la passió per Sevilla. «Ell, que és tan sevillà com jo i que serà cap d'aquesta casa un dia, sabrà cuidar-lo com ningú», va justificar Cayetana sobre la cessió del Palacio de Dueñas en  l'herència.

Notícies relacionades

Els qui la coneixen la consideren perspicaç, simpàtica i natural, i insisteixen en la seva discreció. També que no aspira a ser una dona gerro, per la qual cosa pretén mantenir la seva activitat laboral encara que ascendeixi en l'escala nobiliària.