FAMÍLIA GLAMUROSA

Pas als fills de la díscola Estefania

Els tres fills de la princesa rebel de Mònaco ja han començat a competir amb els seus cosins Casiraghi en el paper cuixé

zentauroepp42592678 monaco   january 19   camille gottlieb  princess stephanie o180326204639

zentauroepp42592678 monaco january 19 camille gottlieb princess stephanie o180326204639 / TO-Monaco Pool

5
Es llegeix en minuts
Noelia Sastre

Andrea, Carlota i Pierre no necessiten cognom. Tothom coneix pel nom de pila aquests tres germans, els seus avis, pares, parelles, fills, sogres. Els hem vist des que poques hores després de néixer els van presentar en societat fins a les seves últimes aparicions: una de les més recents la de Carlota en el programa Clique Dimanche de Canal+. Allà va parlar fa un parell de setmanes del seu primer llibre,  Archipiélago de pasiones, escrit amb el professor de Filosofia Robert Maggiori. 

A Louis, Pauline i Camille gairebé ningú els identifica sense el seu cognom matern. La seva mare va ser la Grimaldi rebel que va provar sort amb la cançó, la moda i el circ. Estefania va tenir dos fills (Louis i Pauline, nascuts el 1992 i 1994) amb el seu guardaespatlles Daniel Ducruet. Amb ell es va casar el 1995 i es va divorciar l’any següent, quan les fotos de la infidelitat en una piscina van fer  la volta al globus. El 1998 va néixer la seva tercera filla, Camille, fruit de la seva relació amb un altre guardaespatlles, Jean Raymond Gottlieb, avui cap de la divisió d’intel·ligència interna de la policia monegasca. 

Louis Ducruet, el primogènit d'Estefania, amb la seva promesa, Marie Hoa Chevallier. / REUTERS

Els actes i fotos oficials de Louis, Pauline i Camille surten de palau i apareixen en mitjans com Monaco Matin, amb una secció dedicada a la família d’Albert II. Així va  ser com la princesa Estefania va anunciar en un comunicat que el seu fill es casarà amb Marie Hoa Chevallier. Però les seves fotos personals les gestionen ells mateixos a les xarxes socials en les quals aquests joves, com tants de la seva generació, s’han muntat la seva pròpia revista rosa. 

Compromesos al Vietnam

Louis Robert Paul Ducruet, de 25 anys, va publicar la seva petició de mà a Instagram, agenollat en una platja vietnamita. La parella ha estudiat a l’escola de negocis Skema (França) i a la Universitat Western Carolina (Estats Units), on ell es va graduar en gestió esportiva i ella en màrqueting. I tot i que encara no hi ha data per a l’enllaç (sembla que serà el 2019, després del casament de Carlota Casiraghi aquest estiu amb el productor Dimitri Rassam, fill de Carole Bouquet), tots dos estan instal·lats a Mònaco. 

«Els meus pares  em van ensenyara viure per mi mateixa», ha dit Pauline Ducrueta la revista ‘Gala’

Louis és observador de l’Associació Esportiva del Monaco Futbol Club, la propietat del qual es reparteix entre Ekaterina Rybolovleva (la multimilionària russa que va comprar l’illa de Skorpios a Athina Onassis) i els Grimaldi. Marie, que durant la seva època d’estudiant va repartir publicitat a Niça, va ser caixera en un supermercat, va vendre entrades en una cadena de cines i bitllets de tren als ferrocarrils francesos SNCF, treballa des de fa dos anys al departament de banquets i convencions de l’Hermitage Monte-Carlo. Aquest hotel forma part del grup Societat de Banys de Mar (casinos, hotels, restaurants, nightclubs, spas, centres comercials i esportius) fundat per Carles III de Mònaco el 1863 i propietat de l’Estat monegasc. Amb més de 3.000 treballadors, el grup SBM és el principal ocupador en aquest petit i novel·lesc principat. 

Apassionat del futbol, Louis juga en els partits benèfics organitzats pels Grimaldi i va als esdeveniments oficials amb el seu oncle Albert. Parla francès i anglès, i una mica d’alemany, italià i japonès. Va créixer entre Auron, Zuric i Mònaco amb la seva mare i germanes. 

La més viatgera

Pauline Grace Maguy Ducruet té 23 anys i és la més viatgera del clan des que fa uns anys es va instal·lar als Estats Units. Viu entre París, Mònaco i Nova York, on es va graduar al desembre a l’escola de disseny Parsons. «Els meus pares em van ensenyar a viure per mi mateixa», diu a la revista francesa Gala. Pauline ha heretat la passió pel circ de la seva mare i solia participar en els entrenaments del domador d’elefants Franco Knie, exparella d’Estefania. Amb ella sempre va al Festival Internacional de Circ de Monte-Carlo. També és una experta bussejadora que va representar  Mònaco el 2010 al campionat júnior mundial celebrat a Aquisgrà i a l’Europeu d’Hèlsinki. El mateix estiu va formar part de la delegació de Mònaco durant els Jocs Olímpics de la Joventut a Singapur.

 

«Louis és seriós i  prudent; Pauline, la més rebel, i jo la que encaixo més bé els retrets», diu Camille Gottlieb

Com els seus germans, Pauline va estudiar al Liceu Príncep Albert I de Mònaco. Va continuar la seva formació a la seu parisenca de l’italià Institut Marangoni i a la Parsons de Nova York. El seu fort és el disseny de moda: acaba de protagonitzar el seu primer posat per a Harper’s Bazaar i diu que «treballa molt per deixar de ser la ‘filla de’ algun dia». De moment ha llançat la seva primera col·lecció, Altered Designs, «unisex i per encàrrec». 

La benjamina

La petita, Camille Gottlieb, té 19 anys (un més que Alexandra de Hannover, la benjamina de la princesa Carolina) i els mitjans de comunicació no es cansen de comparar-la amb la seva àvia Grace Kelly. Compromesa amb les causes socials, ha presentat Be Safe Monaco per conscienciar els joves del perill de l’alcohol al volant. Al febrer va concedir la seva primera entrevista a Point de vue. «La meva mare és el meu exemple. Ella m’ha inculcat els seus valors, la voluntat d’ajudar els altres. També el meu avi Rainier era així», diu Camille, que a l’acabar batxillerat el 2016 es va agafar un any sabàtic per millorar l’anglès, aprendre rus i treballar a l’associació de lluita contra la sida. 

Notícies relacionades

Dels seus germans explica que entre ells es diuen «els tres mosqueters», que Louis és «molt protector, el més seriós i prudent, Pauline la més rebel i jo encaixo més bé els retrets que els compliments, ric bastant i gairebé mai ploro». 

Els nens (que ja no ho són tant) d’Estefania demanen pas.