FAMOSA DESCONEGUDA

Nadia Toffa: la dona més buscada

La italiana va ocupar el 2017 el tercer lloc de recerques a Google a tot el món. Però, ¿per què?

zentauroepp42041450 mas periodico nadia toffa180215161820

zentauroepp42041450 mas periodico nadia toffa180215161820

5
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Nadia Toffa va acabar el 2017 sent la tercera en la llista internacional de persones més buscades a Google. Però, ¿qui és és aquesta dona? Vegem-ho: és una italiana que va néixer a Brescia el 1979. Trenta anys després, llicenciada en Lletres i després de quatre anys d’experiència en una emissora regional, s’estrenava en el programa Le iene (Les hienes), el Caiga quien caiga italià. A partir d’aquí, el seu nom es va començar a conèixer gràcies, també, a les seves investigacions periodístiques i les seves irreverents cròniques, entre altres temes, sobre la Camorra de Nàpols i l’estranya proliferació de centenars de màquines escurabutxaques a Itàlia. Poc després, va ascendir a presentadora de l’espai. També va escriure llibres i va ser guardonada amb importants premis de periodisme del país. 

Res d’això, però, acaba d’explicar com el seu nom va acabar en el top ten de Google. Un llistat en què Toffa es va col·locar per davant de Gal Gadot, que l’any passat va interpretar Wonder woman, i fins i tot de Melania Trump. Només Matt Lauer, el periodista nord-americà acomiadat al novembre per la cadena NBC per sospita d’assetjament sexual, i Meghan Markle, la promesa del príncep Enric d’Anglaterra, estan davant seu.

Un desmai

El motiu de l’interès per ella es remunta al 2 de desembre passat. Aquell dia, durant un viatge de feina, es va desmaiar al terra del vestíbul de l’hotel en què s’allotjava a la ciutat de Trieste i va ser ingressada d’urgència a l’hospital local. D’aquí la van traslladar a la Unitat de Reanimació d’un altre hospital de Milà. L’endemà, la dona va publicar una imatge al seu Facebook: la de la seva mà fent el signe de la victòria. 

La presentadora televisiva és molt coneguda, però fins ara només ho era al seu país

Durant molts dies, ningú va saber-ne gaire cosa més. Ni com estava realment la presentadora ni què havia provocat el seu malestar. El misteri va suscitar una curiositat inusitada a Itàlia, alhora que van començar a circular tota mena de rumors, també alimentats pels diaris. Els clics es van multiplicar i Nadia Toffa va acabar primer a la llista de Google i després a les pàgines de la premsa internacional. «¿Qui és aquesta italiana desconeguda?», es preguntaven. 

Però diumenge passat vam saber què li passava realment.  Toffa, amb unes sabates de taló d’agulla vermells i un somriure d’orella a orella, va aparèixer novament en la cita dominical del seu programa. I allà va revelar el que havia passat: «He tingut càncer. En aquests tres mesos, m’he curat. Em vaig sotmetre a una intervenció quirúrgica, He fet quimioteràpia i radioteràpia». «El 6 de febrer passat va ser la meva última sessió», va afegir, després de confessar que per això porta perruca. 

«No ho sabia ningú, he pensat molt en aquest moment… quan l’hi diria a tothom», va afegir. «Vaig pensar en tots els que pateixen càncer i m’agradaria fer una crida per ells. Només la medicina seriosa funciona, no els xarlatans, va anunciar la presentadora.

Nadia Toffa va acabar el 2017 sent la tercera en la llista internacional de persones més buscades en Google. Però, ¿quiés és aquesta dona? Vegem: és una italiana que va néixer a Brescia el 1979. Trenta anys després, llicenciada en Lletres i tras quatre anys d'experiència en una emissora regional, s'estrenava en el programa 'Le iene' ('Les hienes'), el 'Caiga qui caiga' italià. A partir d'ahí, el seu nom es va començar a conèixer gràcies, també, a les seves investigacions periodístiques i les seves irreverents cròniques, entre altres temes, sobre la Camorra de Nàpols i l'estranya proliferació de centenars de màquines tragamonedas a Itàlia. Poc després, ascendió a presentadora de l'espai. També va escriure llibres i fue guardonada amb importants premis de periodisme del país. 

Nada d'això, no obstant, acaba d'explicar com el seu nom va acabar en el 'top ten' de Google. Un llistat en el que Toffa es va col·locar por delante de Gal Gadot, que l'any passat va interpretar a 'Wonder woman', i fins i tot de Melania Trump. Solo Matt Lauer, el periodista nord-americà acomiadat al novembre per la cadena NBC per sospita d'acoso sexual, i Meghan Markle, la promesa del príncep Enric d'Anglaterra, estan davant.

Un desmai

El motiu de l'interès per ella es remunta al passat 2 de desembre. Ese dia, Toffa, durant un viatge de treball, es va desmaiar en el suelo del vestíbul d'un hotel en el que s'allotjava en la ciutat de Trieste i fue ingressada d'urgència a l'hospital local. D'ahí la van traslladar a la Unitat de Reanimació d'un altre hospital de Milà. Un dia després, la dona va publicar una imatge en el seu Facebook: la de la seva mà fent el signe de la victòria. 

 

Durant molts dies, ningú va saber molt més. Ni com estava realment la presentadora ni què havia provocat el seu malestar. El misteri va suscitar una curiositat inusitada a Itàlia, al tiempo que van començar a circular tot tipo de rumors, també alimentats pels diaris. Els clics es van multiplicar i Nadia Toffa va acabar primer en la llista de Google i després en les pàgines de la premsa internacional. «¿Qui és aquesta italiana desconeguda?», es preguntaven. 

Però diumenge passat vam saber què le passava realment. Toffa, ataviada amb unes sabates de taló d'agulla vermells i un somriure d'orella a orella, va aparèixer novament en la cita dominical del seu programa. I allà va revelar lo que havia ocurrido: «Vaig tenir càncer. En aquests tres mesos, m'he curat. Em vaig sotmetre a una intervenció quirúrgica, vaig fer quimioteràpia i radioteràpia». «El passat 6 de febrer fue la meva última sessió», va afegir, tras confessar que per això també porta perruca. 

Notícies relacionades

«No lo sabia ningú, vaig pensar molt en aquest moment… quan se lo diria a tots», va afegir. «Vaig pensar en tots els que pateixen de càncer i quisiera fer una crida per a ells. Solo la medicina seriosa funciona, no els charlatanes», va anunciar la presentadora.

 

Temes:

Itàlia