UN MES DE L'ATEMPTAT TERRORISTA

Roque Oriol: «Prefereixo no recordar»

El viudo de l'única víctima mortal de Cambrils rep tractament psicològic

zentauroepp40076645 roque oriol viudo la mujer fallecida en el atentado de cambr170913194154

zentauroepp40076645 roque oriol viudo la mujer fallecida en el atentado de cambr170913194154

2
Es llegeix en minuts
L. M. Gabás

Fa un mes, Aragó es despertava sobresaltada per l’atac gihadista que va tenir lloc a Cambrils. Al dolor generat hores abans per l’atemptat de Barcelona s’hi unia el desconcert pel que havia succeït i l’interès per saber l’estat de familiars, amics i veïns que estiuegen en aquest municipi tarragoní en què una bona part de la població aragonesa passa les vacances, juntament amb Salou. Ràpidament es va confirmar un pressentiment: entre les víctimes d’aquest atropellament indiscriminat hi havia saragossans, es tractava de tres membres de la família Oriol-Suárez, que aquell dia havia celebrat l’aniversari de Roque i que va finalitzar de la pitjor forma possible, ja que els terroristes li van treure la vida a la seva dona, Ana María, als 67 anys d’edat. 

Després de tot aquest temps, Roque Oriol, natural de Morata de Jalón (Saragossa), continua sentint un «dolor» que ell divideix en dos: el físic, però també «el del cor». I és que, com ha reconegut a EL PERIÓDICO: «Prefereixo no recordar el que va passar», encara que és molt difícil perquè la seva companya de tota la vida ja no hi és. Tampoc es va poder acomiadar d’ella perquè el dia en què era enterrada al cementiri saragossà de Torrero, Oriol seguia a la unitat de cures intensives de l’hospital Joan XXIII de Tarragona. Va ser en aquest centre sanitari on li van donar la tràgica notícia que va obligar els metges –pels quals sent un gran afecte per l’atenció «excepcional» que va rebre– a mantenir-lo sedat un dia més. El mateix li va passar a Alicia, germana de la desapareguda i cunyada de Roque, que encara continua ingressada a l’hospital Miguel Servet de Saragossa com a conseqüència dels traumatismes que va patir, especialment al maluc. 

Notícies relacionades

Roque Oriol va rebre l’alta hospitalària 13 dies després de l’atemptat, si bé la mèdica encara no la té. «Encara queda un llarg camí de traumatòlegs, però també de psicòlegs», explica aquest home que, des que va abandonar l’hospital, viu amb el seu germà Mariano i la seva cunyada Encarna. 

«Costa d’entendre»

El dolor per la pèrdua d’Ana María també segueix viu en la resta dels membres de la família. «Després d’un mes, hi ha coses que no s’obliden, costa d’entendre per què li han robat la vida i haver de seguir amb això», comenten. Un sentiment que continua entre els veïns del barri Jesús en què aquest matrimoni vivia o al municipi natal de Roque Oriol, on els seus veïns continuen sense creure el que va passar i anhelen que aquest home es recuperi aviat per poder abraçar-lo als carrers del seu poble, al qual cada any anava durant les Festes de Sant Roc i que aquest any va canviar pel seu apartament a Cambrils.