LA CANTANT I EL CINEASTA

Tarantino, encadenat per Daniela Pick

L'estrella israeliana, de 33 anys, ha aconseguit que el director de 'Pulp fiction', de 54, posi seny i fins i tot sonen campanes de boda. Ella és una celebritat al seu país.

zentauroepp39164076 director quentin tarantino and daniela pick at the premiere 170706120748

zentauroepp39164076 director quentin tarantino and daniela pick at the premiere 170706120748 / Jordan Strauss

3
Es llegeix en minuts
CARLES SAVALLS

És cantant, model i una de les figures més rellevants de l’star system israelià, i des d’ara, de l’americà. Daniela Pick va saltar a la fama abans d’haver agafat un micro per primera vegada; el seu pare, Svika, és una llegenda del panorama musical d’Israel; va arrasar als anys 70, dècada en què va arribar a guanyar el premi al millor solista masculí del seu país. I seva és també la música de la cançó Diva, amb la qual Israel va guanyar el Festival d’Eurovisió de 1998 de la mà de la cantant transsexual Dana International.

Daniela i la seva germana Sharona, quatre anys més gran que ella, van decidir seguir els passos del seu pare a principis de la dècada passada formant el duo The Pick Sisters. Amb els seus primers temes van anar fent-se un forat a la llista d’èxits d’Israel. El seu hit més sonat va arribar el 2005; es titulava Hello, hello; un tema pop en hebreu i anglès amb el qual van intentar representar Israel a Eurovisió. Malgrat que les vendes del single sí que van funcionar, la seva aventura eurovisiva no els va anar gens bé: van quedar les onzenes d’un total de 14 participants en el Kdam, el popular concurs amb què Israel elegia els seus representants a l’eurofestival en l’època. Aquell dia van ser rivals del seu propi pare en el xou; a ell li va anar millor: va quedar tercer amb la seva banda.

Les germanes van decidir provar sort en solitari un any més tard, amb algunes incursions a les llistes d’èxits. Daniela, el 2012, va publicar una versió del famós What is love amb què Haddaway va aconseguir la glòria internacional el 1993. El seu últim llançament va ser el 2014; More or less, on l’artista canta a l’angoixa causada per una ruptura sentimental. Llavors, Daniela ja despuntava com a model al seu país, i ocupava les portades de diverses revistes de moda. El seu compte a Instagram  és un verdader book de promoció amb algunes fotos en què apareix acompanyada dels seus amics; ¡cap amb el que pròximament es convertirà en el seu marit!

Alts i baixos 

Notícies relacionades

I és que la parella ha tingut els seus alts i baixos. Es van conèixer a Israel el 2009; Quentin Tarantino havia viatjat al país de la seva futura esposa per promocionar el seu film Maleïts malparits. L’idil·li va trigar poc a forjar-se, ja que unes setmanes més tard se’ls veia junts per Los Angeles. Però des d’aleshores fins ara, no tot ha sigut un camí de roses; cada un va anar per la seva banda. En aquell temps a Tarantino, per exemple, se li van atribuir fugaces relacions amb Uma Thurman, a qui havia dirigit per primera vegada el 1994 en el rodatge de Pulp fiction, i nou anys més tard en les dues entregues de Kill Bill. També se’l va relacionar amb la dissenyadora Courtney Hoffman, a qui havia conegut el 2012 al treballar com a assistent de vestuari de Django desencadenat. Van estar gairebé un parell d’anys; la seva última aparició junts va ser el desembre del 2015, quan Tarantino va rebre la seva estrella al Passeig de la Fama a Hollywood. Hoffman, 22 anys més jove que el cineasta, va ser la responsable de dissenyar el vestuari de Los odiosos ocho, última cinta de Tarantino de moment. Abans, havia tingut, entre altres, affaires amb les actrius Mira Sorvino i Jennifer Beals. Daniela només se li ha conegut una relació, amb l’actor i escriptor israelià Uri Gottlieb, 15 anys més gran que ella. 

Després del trencament, la parella es va refer el 2016; al gener se’ls va tornar a veure junts a Israel. Les càmeres els van captar de nou al juliol amb motiu del Festival de Cine de Jerusalem, on Tarantino va rebre un premi d’honor i va presentar la remasterització de Pulp fiction. Daniela va decidir llavors instal·lar-se a Los Angeles, on finalment la parella s’ha compromès; compromís que ella ha anunciat de manera oficial a través de la premsa israeliana, i ell, al perfil de Twitter del New Beverly Cinema, la seva sala de projeccions a Hollywood.