Melania Trump, a punt per al paper

La primera dama dels Estats Units acaba d'instal·lar-se a la Casa Blanca. I, si bé algunes actituds que s'han fet virals recentment, durant el primer viatge de Donald Trump a l'estranger, per exemple, poden fer pensar que afronta la seva nova vida amb inco

La primera dama dels Estats Units acaba d'instal·lar-se a la Casa Blanca. I si bé algunes de les seves actituds denoten incomoditat, sembla decidida a estar l'alçada de la seva responsabilitat. 

zentauroepp38910467 os adjunto el original de ilustraci n sobre  melania trump  170616131220

zentauroepp38910467 os adjunto el original de ilustraci n sobre melania trump 170616131220

4
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Les etiquetes #FreeMelania i #SadMelania han donat molt joc però probablement arriba l'hora d'enterrar-les. 143 dies després que Donald Trump arribés a la Casa Blanca, la primera dama, Melania Trump, es va instal·lar finalment fa just una setmana al 1.600 de l'avinguda Pennsilvania. I per més que alguns gestos capturats en fotos i vídeos hagin fet pensar a molts que l'exmodel eslovena de 47 anys desitjaria estar en qualsevol lloc i posició tret d'on és ara, tot apunta que està no només apunt, sinó entregada, al paper que li ha tocat desenvolupar.

Aquest rol és tan indefinit per a ella com ho va ser per a totes les seves predecessores, però, també com elles, comença a donar-li els seus tocs i la seva forma. No s'ha declarat, com va fer Michelle Obama, «mare en cap», però ja ha mostrat quina és la seva absoluta prioritat postergant el trasllat a Washington fins que el seu fill Barron, d'11 anys, ha acabat el curs escolar a Nova York.

Per operar a l'Ala Est s'ha envoltat d'un equip petit que inclou la seva amiga novaiorquesa Stephanie Winston Wolkoff com a estrateg en cap. I el paper clau, el de secretària social, qui planeja i porta a terme els actes socials de la Casa Blanca, l'hi ha donat a Anna Cristina Rickieuna dona que ha explicat que va aprendre d'«elegància» i «senzillesa» a les festes dels seus oncles a Sotogrande, amb convidats com Aristotelis Onassis, Maria Callas o la família reial espanyola.

NICETA I LA TRADICIÓ

"Al meu marit li dic les coses clares i com les veig "Al meu marit li dic les coses clares i com les veig. No em faig enrere", ha declarat

Niceta ha revelat que una de les guies per a la primera dama és «la importància de la tradició». Se sap que pren Jackie com a model, i que ha demanat llibres de l'Associació Històrica de la Casa Blanca.

I tot i que encara no té un tema bandera com va ser la campanya a favor de l'exercici i l'alimentació sana per a Obama o la promoció de la lectura per a Bush, les seves sis visites a hospitals infantils, la que va fer a un refugi de dones i nens víctimes de violència domèstica a Florida, una altra a una escola de nenes i alguns discursos i intervencions en fòrums femenins delineen on pensa posar el focus. «Segueix treballant a construir la seva agenda de forma meditada. Li agraden les coses ben fetes i fer les coses bé vol temps», ha explicat Stephanie Grisham, la seva directora de comunicació.

INFLUÈNCIA RELAXANT

Per ara de l'única cosa de què hi ha notícies és de l'afany que va prometre en el seu únic míting durant la campanya: la lluita contra el ciberbullyingen què tan fàcil era i és trobar com a mínim ironia, donat el verí que pot arribar a enviar el seu marit via Twitter. I encara que s'ha parlat molt de la capacitat de Melania Trump per contenir els ramplells tuiterse del seu marit, en la seva primera setmana a la capital ha tornat a quedar clar que és molt relativa.

Els que coneixen el matrimoni, no obstant, creuen que la reunificació només pot ser avantatjosa per al president. Sam Nunberg, que va ser ajudant en la campanya, ha explicat que «ella és una personalitat i una influència forta i el relaxa». I, a més, Melania és una de les veus en què més confia Trump.

Ho va dir ella mateixa fa poc més d'un any a la revista 'DuJour': «Dono molts consells al meu marit i li dic les coses clares i com les veig. No em faig enrere. Li dic la veritat». Explicava també que després dels discursos de campanya la trucaven Ivanka, Donald Jr i Eric per dir-li: «Truca al pare i digue-li això i allò. T'escolta». I afegia: «Saben que parlo amb ell i que el poso en la bona direcció. A vegades ho fa i a vegades no. Ell decideix què fa".

"Recolza moltes de les  "Recolza moltes de les posicions extremistes del seu marit, però frena el seu entusiasme tuiter"

És una cosa que no ha variat amb la presidència. Quan han estat vivint a gairebé 400 quilòmetres ell l'ha trucat cada dia, fins i tot diverses vegades la mateixa jornada, per consultar-li la seva opinió en temes com assumptes de personal. I per això probablement no convé gaire llegir entre tots dos la distància que poden suggerir vídeos virals com el del rebuig a donar-li la mà a l'aterrar a Israel (per més que tampoc resulti del tot creïble l'explicació de fonts de la Casa Blanca que la primera dama va considerar que caminar agafats era inapropiat segons el protocol).

S'EXPRESSA SENSE EMBUTS

Melania Trump és extremadament protectora de la imatge i l'agenda de l'home a qui va conèixer el 1998 i amb qui està casada des del 2005. Defensa i recolza moltes de les seves posicions més extremistes o de línia dura. Com ell, s'entrega al consum de notícies en cable i s'indigna amb la cobertura negativa dominant de la seva Administració.

Notícies relacionades

I, segons explicava recentment 'Politico', encara que no té intenció de ficar-se en la política de l'Ala Oest, ha seguit i segueix el dia a dia. Acostuma a enviar al personal històries publicades que considera de poca ajuda i expressa sense embuts les seves opinions, incloses les referents als membres de l'equip del seu marit a qui no considera prou lleials o efectius.

En el primer viatge a l'estranger la primera dama s'ha confirmat com un actiu per a Trump. «Va estar molt còmoda en el paper i va connectar amb les seves audiències», va dir a la CNN després del viatge Anita McBride, que va ser cap de personal de Laura Bush. «Està feta a mida per a aquesta feina com a diplomàtica. Està totalment preparada per al paper».