negaré que Ho he escrit

Riu-te'n, Buenafuente

zentauroepp38812697 mas periodico leonard beard para risto mejide170609170521

zentauroepp38812697 mas periodico leonard beard para risto mejide170609170521

4
Es llegeix en minuts
Risto Mejide
Risto Mejide

Publicista

ver +

Buenafuente, riu-te'n. De mi per començar, perquè saps que no m'importa, perquè saps que al revés, m'encanta i no només ho porto bé, sinó que segurament m'ho mereixo i fins i tot ho disfruto. Cada vegada que un humorista, còmic o semblant, et dedica un acudit o et parodia t'està fent un homenatge, un regal. La imitació és el primer símptoma de l'èxit de qualsevol marca, industrial o personal, tant se val. A més, com algú va dir una vegada, benaurats els nostres imitadors, perquè d'ells seran els nostres defectes. Així que riu-te'n tantes vegades com vulguis, per mi que no falti.

Buenafuente, riu-te'n, que no passa res. Fer mofa i burla de qualsevol tema ens fa estar més sans, físicament i mentalment. Sense tabús, sense límits, sense censura. Fins a 400 músculs diuen que s'activen en el nostre cos en cada riallada. I alliberem endorfines, oxitocina i no sé quantes substàncies més que ens fan bé. Així que pega fort, que a mi em va.

Buenafuente, riu-te'n. Començant pel tema. Un tema que has elegit tu: la diferència d'edat entre els membres d'una parella. Un tema que per a mi és inconcebible, i no perquè m'interessi defensar-lo ara, sinó perquè sempre he pensat que el que passés entre dos éssers humans majors d'edat i de mutu consentiment, era, és i sempre serà sagrat. Han sigut diversos els acudits i comentaris sobre la meva relació en programes produïts per tu, que no reproduiré aquí perquè no fa ni falta. Tu saps perfectament quins, quan i tu deus saber el perquè. Però per mi no et preocupis, repeteixo que en el nostre cas estem més que bé, gràcies.

No obstant, ja que veig que et fa gràcia el meu cas, et recordo altres casos tan reals com el meu amb els quals m'imagino que et petaràs de riure. Negaré que ho he escrit, però arriben al meu mail totes les setmanes, no et preocupis i digue'ls als teus guionistes que cada set dies en tinc més.

Aquí tens el primer: «Ella té 39 anys, ens portem 22 anys, però malgrat aquesta diferència d'edat entre nosaltres... Me n'estic enamorant. O això crec, perquè no sé què és enamorar-se, només sé que em fa feliç veure-la i pensar-la. Que quan la veig somriure, noto que un univers neix dins meu. Que em passaria tot el dia escoltant la seva veu». Riu-te'n d'ella. Vinga, va. Que es foti.

Espera, espera, que aquí en tens un altre: «Suposo que vosaltres teniu pressions tots els dies a les xarxes socials de típiques frases de merda (però si sembleu pare i filla, és molt jove per a tu, ella se n'anirà amb un altre més jove, bla bla bla..), però els que formem el grup de no famosos, tenim les pressions, per no dir amenaces, tots els dies a l'orella, tots aquells amics que s'han girat en contra teu o la gran part de la família que opina 'que la nena surt amb amics més grans que ella'». Caram, aquest inclou amenaces i examics. Les rialles que podem arribar a fer.

¿En vols un altre? Mira, mira, amb aquest et descollonaràs: «Jo en tinc 26 i la meva parella 51. Hem sigut criticats, al principi d'aquesta relació ningú apostava per nosaltres, avui dia encara gent de la meva família (el meu pare) no sap que estic amb ell perquè sé que no ho entendrà, no serà capaç d'entendre que el que importa és que ens estimem. En canvi, la meva mare i el meu germà sí que saben la nostra relació i encara que els ha costat entendre-ho ara sí que ens recolzen. M'agradaria saber què hem de fer des de la teva opinió i la de Laura perquè la gent deixi de veure la nostra relació com una cosa que no és normal».

Més: «Soc un home de 47 anys, divorciat i amb dos fills. Estic enamorat d'una noia de 26 anys i ella ho està de mi. Però la nostra situació és molt complicada. He llegit comentaris vostres, teus amb la teva parella, i sé que heu hagut de lidiar amb moltes coses en contra vostra. Us admiro i us envejo. La meva relació amb aquesta noia no ha sigut mai de parella al 100 per 100. Per por i inseguretats per part seva». Ja li envio jo els teus acudits, va.

Notícies relacionades

Insisteixo que tots són tan reals que fins i tot fa mal llegir-los. Quan vulguis et passo els seus mails perquè puguis riure-te'n de tots ells a la seva cara. I llavors, si pots, els expliques el mal al qual estàs contribuint tu i la gent com tu fent mofa d'una parella per la seva diferència d'edat als mitjans. Han hagut de passar moltes coses perquè en aquest país no estigui ben vist criticar públicament parelles del mateix sexe, o de diferent color de pell. De seguida són titllats d'homòfobs o de racistes. Oi que sí. No obstant, sembla que encara queden edatistes que no entenen que el mateix dret a viure el seu amor com els doni la gana el tenen les parelles de diferent edat.

Vinga, Buenafuente, riu-te'n. Que a mi no em faràs mal. No a mi.