Princesa trencada

Eren una parella perfecta. Guapos, exitosos i amb diners. Adorats pel públic. Feliços i enamorats. Però l'actriu ja no està amb David Bustamante. Amb una filla pel mig, la 'it girl' asturiana i l''extriunfito' càntabre miren de portar-ho amb discreció.

zentauroepp37970007 mas periodico paula echevarria por tassies170407173644

zentauroepp37970007 mas periodico paula echevarria por tassies170407173644

4
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Si busquéssim a qualsevol diccionari sinònims de Paula Echevarría la primer cosa que apareixeria seria «crisi matrimonial». Des que es va casar, de blanc i per l'Església, amb David Bustamante, el 2006, l'actriu ha viscut amb el cartell de la ruptura. Cada vegada que tenia una trobada amb la premsa, la pregunta era obligada: ¿Són certs els rumors sobre la teva imminent separació? Ella, pròxima i agradable, sempre contestava. «No sé per què parleu tant d'aquest tema. Fem una vida molt tranquil·la. Estem pendents de la nostra filla i desitjant acabar la feina per tornar a casa», va respondre amb la seva habitual verborrea el 2014, quan 'Velvet' apareixia per primera vegada a la petita pantalla. Tres anys més tard, sembla que sí. Que la parella perfecta -guapos, exitosos i amb diners- s'ha trencat. O potser no, perquè ella ni ho confirma ni ho desmenteix. Però plora.

Un altre sinònim de Paula Echevarría, asturiana de 39 anys, és el de la disciplina i la constància. «No soc freda ni calculadora, però sí que soc quadriculada i molt metòdica. Això fa que tingui poques bogeries», confessa. Un punt de bogeria sí que va tenir quan va deixar el seu poble asturià de 7.000 habitants i se'n va anar a Londres sense saber anglès per buscar-se la vida. Després, i amb l'ànim de «a veure què passa», va emigrar a Madrid, on va començar l'aventura de convertir-se en actriu. Echevarría ara és la reina de cors, una 'it girl' nacional i la 'influencer' més 'influencer' de les xarxes socials. Però quan va desembarcar a la gran ciutat no era ningú. De molts càstings la van enviar a la casella de sortida. Perseverant com la que més, no es va enfonsar. La constància li va fer aconseguir, per fi, papers en sèries com '7 vidas', 'Compañeros', 'Policías'… Després va venir José Luis Garci, que la va fitxar per a 'Luz de domingo' i 'Sangre de mayo'. El cine se li va resistir, però la televisió va apostar per ella.

Amor sobtat en dos dies

'El Comisario' li va començar a donar popularitat, encara que la Paula de llavors no era la d'ara. Apuntava maneres, però no estava consagrada com la 'it girl' per excel·lència. El 2004 va conèixer David Bustamante, exnoi 'OT'. Es van enamorar i, al cap de dos dies, l'actriu i el que va ser en un altre temps humil paleta de San Vicente de la Barquera es van fer parella. Tres mesos després van comprar una casa i van obrir una nova etapa en la seva vida: la convivència, «la prova de foc». Després d'un parell d'anys van sonar campanes de casament a l'ermita de Covadonga. Uns 300 convidats i una banda de gaiters van ser testimonis del romàntic «sí, vull».

El matrimoni va començar a convertir-se en una marca pròpia. Bustamante va cisellar el seu cos i el seu estil i ella es va convertir en la reina del glamur. El seu personatge a 'Gran Reserva', una jove tavernera noble i sincera, va fer que milions d'espanyols se n'enamoressin. 'Velvet' va suposar la seva coronació definitiva.

Busta i Paula van començar a ser imprescindibles a les alfombres vermelles. El seu fibrós posat eivissenc inaugurava cada any l'estiu, com, al seu dia, va passar amb Ana Obregón. La caixa registradora no parava d'ingressar. Les marques se'ls rifaven.

El 2008 va venir al món Daniella, que avui, als seus vuit anys, ja té perfil d'Instagram. Això sí, absolutament privat i controlat per la mare. La mare és, de fet, la reina d'Instagram, passarel·la digital en què anuncia cada un dels seus 'looks' i en la qual ha anat cridant al món el seu amor familiar. Viatges, festes, concerts… Tota la seva vida feliçment retratada a les xarxes. Però en les entrevistes, deixava clar que no és or tot el que lluu. «¿El meu marit perfecte? Emporta-te'l 15 dies i després m'ho expliques», es va sincerar a 'Mujer Hoy' el desembre passat.

Notícies relacionades

Echevarría tampoc és perfecta (adora Paulo Coelho) però ho intenta. Menja el que vol, sí. No renuncia ni a les patates fregides ni al 'coulant' de xocolata, però es cuida. Fa esport (res d'electroestimulació, com abans) i es dona massatges drenants per combatre la cel·lulitis (si és que en té, que ho dubtem). Durant la seva època feliç (o presumptament feliç) enviava el seu marit «a fer punyetes» diverses vegades cada setmana. Ara l'hi ha enviat de veritat. O ha sigut ell. O cap dels dos perquè, de moment, no hi ha confirmació oficial. Només llàgrimes i una frase de l'actriu aquesta setmana, quan presentava el seu perfum oficial: «No diré res». I això que havia començant l'any dient-ho tot, amb una foto del seu amor i la frase següent: «Que cada dia de la nostra vida sigui com el d'avui». El conte, princesa, s'ha acabat. 

Paula Echevarría