Katharine i Alexandra Andresen: ja arriben les superhereves

Les dues germanes noruegues s'erigeixen en les milmilionàries més joves del món, segons 'Forbes'. No han treballat ni un dia en la seva vida, però han heretat l'imperi del seu pare

zentauroepp37759409 mas periodico alexandra andresen y su hermana katharine  ins170324120854

zentauroepp37759409 mas periodico alexandra andresen y su hermana katharine ins170324120854

3
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARRÓN

Els radars de la revista 'Forbes' enfocaven cap a Silicon Valley intentant detectar en quin nou garatge germinava vida milionària, quan la notícia va arribar del fred: concretament, del fisc noruec. Contravenint la casuística, resulta que la persona més jove milmilionària no calça xancletes ni ha tingut una idea tecnogenial al soterrani de casa. No. La hisenda nòrdica, que publica les dades fiscals dels contribuents des dels 17 anys, s'ha encarregat de presentar al mónles germanes Alexandra Katharina Andresen, de 20 i 21 anys, respectivament, que, a la riba del fiord d'Oslo i sense haver treballat ni un dia en la seva vida, reuneixen cada una 1.100 milions d'euros i són, per segon any consecutiu, les milmilionàries més precoces.

El pare de les noies va vendre la tabaquera familiar, que posseïa unes plantacions africanes on treballaven nens, per 500 milions d'euros 

VENDA DE LA TABAQUERA FAMILIAR

En realitat, la precocitat de les noies és antològica: Alexandra i Katharina van heretar aquesta morterada de diners fa 10 anys, quan el seu pare, Johan, cinquena generació d'una família propietària d'una companyia tabaquera, va transferir a cada una el 42% de les accions de la firma d'inversions Ferd, de la qual ell, per cert, se segueix reservant el control. ¿Ho va fer per fer-les responsables i implicar-les en el negoci familiar? ¿O per esgarrapar exempcions fiscals?, s'ha preguntat, retòricament, la premsa, que el 2005 ja havia informat d'una altra bomba econòmica oficiada pel magnat. "Per motius ètics", va dir el milionari, havia decidit vendre's la companyia de tabac Tiedemanns, lligada a la família des del segle XIX i amb plantacions a l'Àfrica en què treballaven nens menors de 10 anys. S'ha de dir que els seus escrúpols morals li van reportar 500 milions d'euros i que, en contra del que li va demanar Bill Gates, no els va dedicar a la filantropia. És més, la recomanació del magnat no li va fer cap gràcia.

El 2007, el pare de les joves va transferir a cada una el 42% de les accions de l'empresa

AMAZONA PROFESSIONAL

Notícies relacionades

¿I què fan les noies amb una fortuna que supera la despesa pública de, per exemple, Haití? Doncs, de moment, no gran cosa. D'entrada, cap de les dues treballa encara a la companyia. La petita, Alexandra, viu a Alemanya, on participa en concursos hípics, especialitat en què ha guanyat tres grans premis. La noia, amb un Instagram que sembla viure en un número de la revista 'Mundo equino', és vegana; surt amb un lluitador professional d'arts marcials anomenat Joachim Tollefsen; fa de model per a una casa de roba eqüestre, i firma frases de l'estil "estalvio tot el temps", i "una casa sense gos és només una casa" a la revista corporativa de la família. Que se sàpiga, les úniques excentricitats que es permet, almenys públicament, passen per emportar-se els seus petits ponis -Pinocchio i Spike- a l'illa on la família té la casa de vacances. La primogènita, Katharina, cridada a posar-se al capdavant del negoci familiar, no comparteix aquest aire d'ursulina equina de la seva germana petita. Amb un 'look' pròxim al de Miley Cyrus i un esperit agermanat al de Peggy Guggenheim -l'hereva que acumulava amb la mateixa voracitat quadros, amants i ressaques-, la noia té bastant entretinguda la premsa nòrdica. Mesos enrere, quan va deixar la casa familiar i es va instal·lar en una residència d'estudiants a Amsterdam per cursar Ciències Socials, es va lamentar que en aquella cofurna que alguns s'entestaven a anomenar llar no hi cabien ni les seves obres d'art pop, ni la seva roba, ni les seves bosses, ni les seves sabates Jimmi Choo.

Katharina se sol lamentar en públic dels problemes existencials que pateixen les nenes riques

IOTS, ESPORTIUS I XAMPANY

Katharina, que sol lamentar-se en públic dels problemes existencials que pateixen les nenes riques, no té, en canvi, inconvenients a mostrar, via Instragram, una vida per la qual apareixen iots, cotxes de luxe, vacances exòtiques i xampany. Els últims temps, ha oficiat dues ruptures: la primera, amb Amsterdam, ja que les últimes notícies la situen a Londres, on ha seguit un seminari sobre responsabilitat corporativa i propietat intel·lectual. La segona ha sigut amb el seu nòvio, el model Mads Madsen, que va passar oficialment a la casella d'aventures quan l'hereva va assegurar que el seu buldog Tycho és el seu únic company. És a dir, que la noia no està per a històries. En una de les seves fotos més compartides, apareix enfundada en un abric de pells, amb un cigarret en una mà, una ampolla de xampany Veuve Clicquot a l'altra i una llegenda: "La cap". Aquesta és l'actitud amb què vol saludar el món.