AINHOA 38 anys Treballadora social

«¿Escopinyes? Com a molt, per Nadal»

Ainhoa mira des de la finestra del menjador de casa seva, propietat d’un fons voltor.

Ainhoa mira des de la finestra del menjador de casa seva, propietat d’un fons voltor.

1
Es llegeix en minuts

L'Ainhoa i la seva parella, el Juanjo, viuen al pis d'aquest últim, propietat del fons voltor Blackstone. El Martí, el fill d'ell, passa amb ells el cap de setmana cada 15 dies. L'Ainhoa té una filla, la Rocío (o Ro, com l'anomenen a casa), de 5 anys. La nena dona cops a un tambor de joguina, però l'Ainhoa li diu que el deixi al seu lloc, que aquest és «el tambor de les manis». Tant ella com el Juanjo són membres de la PAH. A l'Ainhoa la van desnonar del seu pis, propietat de Catalunya Caixa, el 2011. Des d'aleshores ha perdut uns 40 quilos.

Notícies relacionades

Quan el pare de la Ro les va deixar, l'Ainhoa cobrava 600 euros d'atur i en pagava 900 d'hipoteca, el seu record d'aquells mesos és el de menjar pa mullat en aigua o llet: «No m'arribava per donar-li els 200 grams de papilla a la nena, moltes vegades em quedava en 170; així que la Ro va prendre pit fins als tres anys». Llavors la família, és clar, va sortir al rescat. L'Ainhoa comenta que perquè la seva filla mengés, robar alguna papilla al supermercat estava contemplat: «Fins que vaig entrar a la PAH em sentia culpable, un destorb per a la societat».

Ara és feliç amb la seva feina de treballadora familiar en una cooperativa i disfruta amb la seva filla Ro, que diu que prefereix ser una bruixa que ser una princeseta. L'Ainhoa assegura que després de tot el que ha passat, s'aprèn a comprar d'una altra manera: «Res de marca, no tinc rebost, no s'acumula menjar a casa, la fruita i la verdura les compro els dissabtes. Al final de la setmana rebaixen els preus abans que el menjar se'ls faci malbé. I, ¿escopinyes? Com a molt per Nadal»