Mary Austin: De nòvia a gestora i hereva

zentauroepp36291999 mas periodico freddie mercury y mary austin161118125441

zentauroepp36291999 mas periodico freddie mercury y mary austin161118125441

2
Es llegeix en minuts
BEGOÑA ARCE

«En el caràcter de cadascú hi ha molts ingredients. Jo crec que tinc un costat molt dur i un costat molt tou. Puc ser molt vulnerable, realment un bebè. Al mateix temps, puc ser molt dur. No hi ha mitges tintes». Freddie Mercury parlava de si mateix en aquests termes, en una de les escasses entrevistes en què va al·ludir a la seva personalitat. L'estrella que electritzava els fans des de l'escenari, el promiscu i extravagant tronera, desinhibit, provocador, amant de grans bacanals, també era algú introvertit, tímid i molt reservat. Pocs coneixien la seva vida privada. Ni tan sols els membres de Queen. Ni tampoc la seva família, originària de l'Índia, tradicional, practicant de la religió parsi, del profeta Zaratrusta, que abomina de l'homosexualitat. No els va dir mai que era gai. «No vam discutir mai aquest tema. Ens protegia. Dir-nos-ho hauria sigut molt difícil per a ell», va reconèixer la seva mare, Jer Bulsara, més de 20 anys després de la mort del fill. «Freddie va imposar una divisió estricta entre la seva feina, la seva família i la seva vida».

Notícies relacionades

La persona que millor el va conèixer també va ser la que més el va patir. Mary Austin, una noia nascuda en la pobresa, va ser durant sis anys la seva nòvia i quan van deixar de ser parella, la seva relació de profunda amistat no es va acabar mai. S'ha dit d'ella que va ser la seva amant, la seva germana, la seva mare, la seva confident. Tan tímida o més que ell, va conèixer Freddie quan tenia 19 anys i ell 24, i treballava a la botiga de moda del moment, Biba, al barri londinenc de Kensington. Ell tenia una paradeta de roba usada en un mercat gairebé davant. La fama i els milions encara no havien arribat. L'estrella futura li era compulsivament infidel i no distingia en les seves aventures entre noies o nois. Ella aguantava. La soledat, l'èxit i la fortuna van acabar per fer impossible la convivència el 1973.

El cantant es va comprar una impressionant mansió a Holland Park, amb 28 habitacions, però no va perdre de vista Mary. Li va regalar un apartament al costat. La va convertir en secretària i gestora de Queen. Li va dedicar diverses cançons. Va ser, segons diuen, el gran amor de la seva vida. Malgrat tenir un nen petit i estar embarassada d'un segon fill, va cuidar dia rere dia del seu amic en la llarga agonia que va ser la malaltia. A ella li va deixar més de la meitat de la seva herència multimilionària. Mary viu encara avui en aquella mansió, on tot segueix igual com Freddie ho va deixar.