Innovació social

L'incubador de Suara s'engega amb les seves dues primeres 'start-ups'

El projecte d'emprenedoria "social" de la cooperativa rep dos projectes, un per compartir casa i alleujar factures i solitud i un altre per detectar emergències mèdiques des del mòbil

suaralab

suaralab / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

SuaraLab, l’incubador d’emprenedoria social de la cooperativa de més de 4.500 treballadors Suara, ja té sota l’ala els seus dos primers "pollets". Dues ‘start-ups’ que inicien un procés d’acompanyament de sis mesos per desenvolupar unes solucions que combinen innovació i visió social. Una d’elles ésDe pis en Pis, una plataforma per compartir pis on el que és important és tenir en comú un sostre i no treure-li un benefici al metre quadrat. I l’altre és "Laif", un desenvolupador de ‘software’ que prepara una aplicació mòbil des de la qual monitorar les persones grans que viuen soles per detectar i anticipar caigudes o atacs.

Notícies relacionades

De Pis en Pis ve de l’experiència de 60.000 estudiants que han compartit pis mitjançant la seva plataforma. Ara, de la mà de Suara, vol ampliar el seu públic i preparar una alternativa intergeneracional. Un jove que busca pis, però que va just de diners i paga (de manera íntegra o mixta) la seva estada amb serveis al seu llogater. Ja sigui ajudant a combatre la solitud a un ancià o llançant un cable amb els deures d’un nen.

I Laif pretén aprofitar que gairebé tothom té un ‘smartphone’ i les múltiples potencialitats d’aquests dispositius per monitorar una bateria de variables que permetran fer un seguiment de l’estat de salut d’una persona. Amb Suara pretenen ‘explotar’ l’àmplia mostra que gestiona mitjançant la seva cartera de serveis i en els mesos vinents definiran els seus primers programes pilot.