Simbiosi corporativa

La casa de la innovació oberta

El Pier01 s'ha convertit en un espai on les grans empreses 'pesquen' talent emprenedor

Naturgy, Seat, Novartis o la 'joint venture' Payment Innovation Hub són algunes de les companyies presents

zentauroepp48741275 el innovahub de naturgy en barcelona190622193021

zentauroepp48741275 el innovahub de naturgy en barcelona190622193021

1
Es llegeix en minuts
Guillem Tapia

La que moltes vegades ha sigut denominada com “la casa de les start-ups” de Barcelona, el Pier01, ubicat al Palau de Mar, també és un dels pols d’innovació oberta més importants de la ciutat. En aquestes instal·lacions trobeml’Innovahub de Gas Natural, el Metropolis:Lab de Seat i altres empreses més petites, com Ficosa o Girbau, que també disposen dels seus propis espais per detectar oportunitats en el formiguer de ‘start-ups’ que és el coworking del Pier01. Novartis, per la seva banda, disposa del Neurohouse al Pier03, un espai de 150 metres quadrats a disposició dels professionals sanitaris.

Notícies relacionades

Una altra de les iniciatives d’innovació oberta que destaquen al quarter general de Barcelona Tech City és el Payment Innovation Hub. Aquest projecte destaca per ser una joint venture composta per cinc socis –Caixabank, Global Payments, Samsung, VISA i Arval– per impulsar nous i millorats mitjans de pagaments. “En l’any i mig que fa que funcionem hem treballat en pagaments invisibles –Grab&Go i Scan&Go– i en tecnologia de pagament biomètrica. A curt termini també començarem a buscar noves solucions per a la compra omnicanal”, destaca Silvana Churrucadirectora general del Payment Innovation Hub.

Aquest hub, que ha sigut constituït com a societat anònima, està participat pels cinc socis abans esmentats, que fan tots la mateixa aportació al pressupost i tenen el mateix pes en els òrgans de govern. Ajuntar multinacionals de tanta envergadura pot donar molt bons resultats, però també comporta certa dificultat, ja que cap vol comprometre els seus propis interessos. No obstant, Churruca considera que, en general, s’ha aconseguit “un bon equilibri” i destaca que l’experiència “està sent molt positiva”.