'START-UPS'

El control de la jornada laboral impulsa Factorial

La 'start-up' capta 5.000 nous usuaris al mes gràcies a la nova normativa

L'empresa preveu tancar una nova ronda de finançament a finals d'any

zentauroepp48729025 factorial bernat farrero190621102942

zentauroepp48729025 factorial bernat farrero190621102942 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Guillem Tapia

“El control de la jornada és demolidor per al sector serveis. Si ja érem poc competitius, ara ho serem encara menys”. Aquesta és la valoració –molt negativa– de Bernat Farrerocofundador de Factorial, sobre el decret que obliga les empreses a registrar diàriament la jornada laboral dels seus empleats. El diagnòstic de l’emprenedor coincideix amb el de la majoria de directius i fundadors d’‘start-ups’, que consideren que aquesta nova legislació és una cotilla que limita molt la flexibilitat horària i el treball per objectius. No obstant, la valoració de Farrero –que actualment ocupa el càrrec de director de màrqueting i finances de la companyia– crida l’atenció, sobretot, perquè Factorial ha sortit molt beneficiada del recent canvi normatiu.

Factorial és una ‘start-up’ especialitzada en la gestió de recursos humans, i una de les eines que ha desenvolupat recentment permet als treballadors portar el control horari de la jornada de manera digitalitzada i de forma homologada al que exigeix la nova llei. Aquesta funcionalitat, unida al fet que la normativa ha agafat desprevingudes moltes empreses, ha disparat la captació d’usuaris fins als5.000 registres mensuals. A més del control de l’horari laboral, Factorial ha desenvolupat altres eines útils per a l’àmbit dels recursos humans com un gestor d’absències, un generador d’organigrames, un gestor documental o una aplicació que facilita implementar retribucions fixes i variables.

Notícies relacionades

Totes aquestes funcionalitats són, a més, gratuïtes per als 50.000 usuaris de Factorial. La companyia té un model de negoci freemium en què totes les prestacions es poden utilitzar gratuïtament i només és necessari registrar-se en la plataforma. L’únic servei pel qual cobra Factorial és per la gestió de nòmines. “El nostre objectiu és aconseguir tants usuaris com sigui possible a través de les aplicacions gratuïtes i, posteriorment, aconseguir que les empreses es passin a la subscripció de pagament”, apunta Farrero.

Actualmen, Factorial, amb seu a Poblenou, té 40 empleats i l’octubre del 2018 va tancar una ronda de finançament de 2,8 milions d’euros. Els plans de la ‘start-up’, que no revela previsions de facturació, passen per tancar una altra ampliació de capital a finals d’any.