GUARDÓ

GlyCardial Diagnostics i Mitiga Solutions guanyen els Premis EmprenedorXXI a Catalunya

Les empreses participaran en la final peninsular

65589

65589

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les empreses GlyCardial Diagnostics i Mitiga Solutions han guanyat els Premis EmprenedorXXI Catalunya, que inclouen una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa d’acompanyament internacional a Silicon Valley o Cambridge.

Aquests premis estan impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, i els coatorga el Ministeri d’Indústria, a través d’Enisa.

A Catalunya, els Premis EmprenedorXXI s’organitzen amb la col·laboració d’Acció, l’agència per a la competitivitat de la Generalitat, Barcelona Activa, Barcelona Tech City i Barcelona Global.

GlyCardial Diagnostics, ‘spin-off’ de l’Institut d’Investigació de Sant Pau i el CSIC, està duent a terme el desenvolupament d’un dispositiu de diagnòstic in vitro per a la detecció precoç de la isquèmia cardíaca i la predicció de l’evolució dels pacients després d’haver patit un episodi isquèmic.

Per la seva banda, Mitiga Solutions és una ‘spin-off’ del Barcelona Supercomputing Center i està especialitzada a avaluar i mitigar els impactes dels perills naturals, com ara erupcions volcàniques, tempestes de sorra o salinització de l’aigua, per a les indústries d’aviació i les assegurances.

El director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, ha destacat que aquests premis s’han convertit en un "referent" per a ‘start-ups’ a Espanya i Portugal i en un "reconeixement" als emprenedors que creen productes i serveis innovadors únics en el mercat.

Notícies relacionades

En aquesta edició dels Premis EmprenedorXXI han participat 142 empreses catalanes i els guardons s’han entregat en el marc de la jornada d’innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’.

El pròxim 14 de maig s’entregaran els Premis EmprenedorXXI a nivell sectorial i es premiarà les empreses de la península Ibèrica amb més potencial de creixement en diversos àmbits.