INJECCIÓ

La 'start-up' d'intel·ligència competitiva Kompyte aixeca 2,7 milions d'euros

La firma expandeix operacions a Austin, Texas

pere-codina-co-founder-y-ceo -sergio-ramrez-co-founder-y-cto -alberto-colmenero-co-founder-y-coo

pere-codina-co-founder-y-ceo -sergio-ramrez-co-founder-y-cto -alberto-colmenero-co-founder-y-coo

1
Es llegeix en minuts
J. M. B.

Kompyte, ‘start-up’ creada a Barcelona que ha creat un ‘software’ d’intel·ligència competitiva (IC) per a empreses, ha tancat una ronda d’inversió de 3 milions de dòlars (2,7 milions d’euros) en què hi han participat Caixa Capital Risc, Adara Ventures i Swanlaab Venture Factory, juntament amb altres inversors.

La companyia desenvolupa un ‘software’ que automatitza la investigació i la generació d’informes  sobre la competència, de manera que els seus clients puguin controlar els competidors en temps real i ajustar la seva estratègia gràcies a un coneixement més gran de l’entorn competitiu.

"La demanda d’intel·ligència competitiva (IC) ha augmentat dràsticament en una àmplia gamma d’indústries", afirma Pere Codina, conseller delegat de Kompyte.  "Amb els fons addicionals, esperem continuar liderant el camí per fer de l’IC una pràctica empresarial fonamental i reinventar la forma en què competeixen les empreses". 

El ‘software’ d’intel·ligència competitiva de Kompyte organitza la informació de forma accessible i intuïtiva dins d’una única plataforma centralitzada; d’una forma similar a com ho fan els sistemes CRM, organitzant totes les facetes d’una relació amb els clients. Com a resultat, Kompyte ajuda els equips de producte, màrqueting i vendes a contestar millor i més ràpid els inevitables canvis en el panorama competitiu generant un avantatge competitiu, segons la firma.

"Veiem una divergència entre l’enfocament clàssic de l’IC i el que el mercat demana. Hi ha tantes dades de mercat disponibles i canvia tan ràpid, que els processos antics ja no funcionen", assegura Codina. 

Fundada a Barcelona i refermant-se a San Francisco després d’haver-se graduat a 500 Startups el 2017, Kompyte anuncia també l’obertura de la tercera oficina a Austin, Texas.  Austin serà la base d’operacions on s’ubicarà l’equip de ‘go-to-market’, mentre que els seus equips de producte i enginyeria continuaran a Barcelona.

Notícies relacionades

"Ser capaços d’aprofitar un equip veritablement multicultural és un element clau del nostre èxit; creiem que els equips formats per una àmplia diversitat de talent construeixen millors productes que satisfan les diferents necessitats dels nostres clients", diu el cofundador i director d’operacions, Albert Colmenero.

Sergio Ramírez, cofundador i director tècnic afegeix: "Per donar suport als nostres clients en la seva recerca de crear i mantenir un avantatge competitiu, l’equip d’enginyeria amb seu a Barcelona utilitza un procés de desenvolupament eficient, iteratiu i àgil per construir una tecnologia excepcional que resol problemes que cap altra empresa ha resolt abans".