emprenedors

Propostes per a una llei de 'start-ups'

El secretari d'Estat per a l'Avenç Digital es reuneix amb Barcelona Tech City per debatre propostes per a una futura norma

46557964 601

46557964 601

1
Es llegeix en minuts

El secretari d’Estat per a l’Avenç Digital, Francisco Polo, es va reunir amb representants de Barcelona Tech City al Pier 01 en el marc de la consulta pública llançada pel ministeri d’Economia de cara a una futura llei de 'start-ups’llei de 'start-ups’.

Entre els participants hi havia fundadors d’empreses, com Mar Alarcón (Social Car), representants de fons i inversors, com Josep Lluís SanFeliu (Asabys Partners) o Carlos Blanco (Nuclio VB).  La idea del ministeri és crear un marc legal per a les 'start-ups’.

Per a l’ecosistema emprenedor, la nova normativa no hauria de ser ni excessivament intrusiva ni massa laxa. L’objectiu hauria de ser que permetés el desenvolupament dels negocis que, en moltes ocasions, sobrepassen les regles mercantils o laborals en vigor.

Polo va manifestar que el ministeri està obert a totes les propostes perquè la futura llei reflecteixi el màxim d’interessos. També va animar els assistents a participar i presentar el màxim nombre de propostes.

Notícies relacionades

En la seva justificació de la iniciativa, el ministeri d’Economia recull que el text de l’avantprojecte de llei "reculli i respongui a les diferents necessitats i sensibilitats de l’ecosistema".

La idea és "reconèixer una naturalesa jurídica específica per a aquestes empreses, que tenen una sèrie de singularitats. En particular, el potencial global dels seus models de negoci, la seva forta vocació innovadora i les especificitats de les seves necessitats de finançament durant les primeres etapes de vida dels projectes", afirma en el text de la consulta pública.