FETITXE DE BONA SORT

Nit de Cap d’Any de vermell passió

  • A més de menjar el raïm de la sort, un costum molt estès és portar llenceria vermella per Cap d’Any

Nit de Cap d’Any de vermell passió
1
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

L’última nit de l’any arriba carregada de supersticions, tot i que sens dubte una de les més arrelades és la de portar roba interior vermella.

Tenint en compte aquesta tradició, reconegudes firmes de llenceria com La Perla Lingerie, Andrés Sardá, Lise Charmel, Yamamay i Dimanche Lingerie proposen una àmplia varietat de dissenys sensuals amb el color de l’amor i la seducció.

Sobre aquest costum hi ha moltes versions. Segons una d’aquestes si una dona vol que l’Any Nou estigui ple d’amor i sigui sexualment actiu, el 31 de desembre haurà d’estrenar una peça vermella, altrament no ho aconseguirà.

Una altra, potser més popular, afirma que si la nit de Cap d’Any es porta una peça íntima del color de la passió, es tindrà un any ple de fortuna.

 Tot i que l’origen d’aquesta llegenda és incert, sembla que ve de l’edat mitjana, quan el color vermell estava prohibit perquè s’associava al diable i la bruixeria, i només es portava de manera interior perquè no es veiés.

Notícies relacionades

Així que si voleu un 2021 ple d’amor i prosperitat, no oblideu posar-vos roba interior vermella. La tradició també diu que augmentarà el seu efecte si te la regalen.

La influència italiana ha fet que alguns homes portin l’última nit de l’any uns calçotets vermells, que substitueix el mocador vermell, per garantir-se l’èxit durant el nou any.

Temes:

Cap d'any