SALUT CUTÀNIA

La teva pell pot patir ressaca aquest Nadal

  • El consum d’alcohol, els dolços i els aliments rics en sal produeixen processos de deshidratació, glicació i inflamació que provoquen que el rostre aparegui més apagat i deshidratat

cmontanyes12023913 navidad  brindis  copas  cava  champan  alcohol   151228202946

cmontanyes12023913 navidad brindis copas cava champan alcohol 151228202946

1
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Tothom reconeix aquesta sensació de ressaca després de la nit de Nadal o de la nit de Cap d’Any. Una impressió de pesadesa mental, nausees, dolor de

cap i malestar general.

Doncs bé, ¿sabies que aquesta mateixa ressaca la pateix també la teva pell i que, a més, accelera el seu procés d’envelliment?

Com explica la doctora en medicina estètica María José Burgués: «Com afirmen altres especialistes com el Dr. Perricone, i hi coincideixo, és essencial seguir una dieta antiinflamatòria. Quan som joves, metabolitzem unes tres copes d’alcohol en unes cinc hores», explica l’experta, que afegeix: «Quan arribem als 40 anys, aquesta metabolització necessita dies. Durant aquesta fase de metabolització, la nostra pell passa per períodes deshidratació i glicació. Primer, la pell passa per una fase de deshidratació cel·lular i, després, és com si es caramel·litzés, cristal·litzés, produint un declivi de col·lagen i elastina i una cascada brusca d’envelliment», assenyala.

Aquest és el motiu pel qual, després d’una nit de copes, al mirar-nos al mirall ens veiem la pell amb un to apagat i amb les línies d’expressió molt més marcades. «Solem esforçar-nos a fer al desembre molts tractaments per arribar a Nadal amb una pell espectacular i, en dues nits, ho llancem tot per la borda, ingerint begudes i prenent molts aliments rics en sucres que arrenquen processos inflamatoris en el nostre organisme i que d’una manera o una altra s’aprecien a la pell», comenta Raquel González, directora d’educació de Perricone MD.

Per part seva, Elisabeth San Gregorio, directora tècnica de Medik8, explica que: «Els aliments rics en sucre gliquen la pell, mentre que els molt salats la deshidraten

Notícies relacionades

profundament, igual que l’alcohol. Per això, cal ser mesurat en la

ingesta d’aquests ingredients», acaba.