DIETA SALUDABLE CONTRA EL CORONAVIRUS

Consells per enfortir el nostre sistema immunològic amb l'alimentació

La doctora Marta Grau ens dona les pautes per incrementar les defenses

undefined52943746 grafcva3528  godella  valencia   27 03 2020   la base de la 200329183918

undefined52943746 grafcva3528 godella valencia 27 03 2020 la base de la 200329183918 / Kai Forsterling

1
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

La doctora Marta Grau, especialista en nutrició, ‘antiaging’ i esport, de la Clínica Planas, ens dona una sèrie de pautes per enfortir el nostre sistema immunitari a través de l’alimentació.

1– Una bona opció és beure un bon vas d’aigua tèbia amb llimona i una mica de gingebre en dejú. Gràcies al gingebre, netejaràs i estimularàs el sistema immunològic.

2– És recomanable consumir tres racions de fruita i verdures fresques al dia. Són baixes en calories i ens aporten un gran nombre de vitamines, com C,  B i K; àcid fòlic, betacarotens i minerals, com el potassi i el magnesi.  

3– Cal evitar prendre sucres, greixos i aliments processats, perquè no són saludables i et poden fer augmentar de pes.

4– Si teniu gana entre àpats, podeu menjar una mandarina, taronja, aranja o fruita seca. Per exemple, un grapat de pistatxos, que són nutritius i beneficien el sistema nerviós, cardiovascular i immunitari. A més, són rics en proteïnes i no et faran augmentar de pes.

5– Cal beure almenys 1,5 litres d’aigua. Podeu fer-ho prenent infusions, ja que l’aigua calenta ajuda a netejar les vies respiratòries.

6– Augmenteu la ingesta de vitamina C, prenent sucs de taronja, llimona, kiwi, mandarines, pinya, papaia, nabius i gerds. Per als adults, la quantitat diària recomanada de vitamina C és de 65 a 90 mil·ligrams per dia.

7– Afegiu una cullereta de mel al cafè o infusions, té un potencial antibacterià, conté proteïnes i és una font natural d’antioxidants.

8– Podeu augmentar la ingesta d’all i ceba als plats. Tenen una funció important en la neteja de les vies respiratòries i actuen també com a antibiòtic natural.

Notícies relacionades

9– El iogurt és una bona opció, conté lactobacil, que són probiòtics essencials per a la nostra salut digestiva i intestinal.

10– Les verdures i fruites vermelles, com els tomàquets, pebrot vermell, maduixes, nabius i remolatxa, són perfectes pel seu contingut en vitamina A. No us oblideu dels bolets, els xampinyons, que són perfectes per estimular les nostres defenses.

Temes:

Coronavirus