TALENT EMERGENT

De soldador a 'influencer' de moda al Berguedà

Marià Casals, també futbolista del Puig-Reig, té 23 anys i més de 200.000 seguidors a Instagram

mari-casals-2

mari-casals-2

2
Es llegeix en minuts
Albert Martínez

Marià Casals té 23 anys, viu a Barcelona i el juny passat va deixar la feina com a soldador per poder-se dedicar a temps complet a ser influencer a Instagram, influencer on té més de 224.000 seguidors. Fa poc més de mig any, Casals treballava al taller del seu pare com a soldador, i alternava aquesta feina amb la d’influencer a Instagram. «Cada vegada em seguia més gent a les xarxes, i se’m feia molt difícil compaginar-ho tot», explicava a aquest diari. 

El juny del 2017 va decidir deixar l’empresa familiar per llançar-se de cap al món de les xarxes. «Va arribar un punt en què vaig fer una comparació i vaig veure que Instagram m’estava donant més diners que la meva feina com a soldador», admetia Casals. Des d’aleshores es dedica exclusivament a treballar per a diferents marques, que li paguen perquè vesteixi i ensenyi els seus productes a les xarxes. Fins ara ha treballat amb Doritos, New Balance, Superdry Puma, entre altres firmes, i aviat s’estrenarà a la televisió amb un anunci de Nocilla.

Encara que a primera vista sembli una feina relaxada, Casals defensa que la seva és una ocupació molt exigent. «A vegades em sento estressat pel fet de viure exposat a les crítiques diàriament. El tracte amb les marques és molt bo, però viure públicament cansa», afirmava. Confessa que alguna vegada ha pensat que no el disgustaria tornar a la feina de soldador. «Tinc clar que la vida com a influencer té data de caducitat, i que tard o d’hora hauré de tornar allà on vaig començar, però quan ho hagi de fer ho faré content i amb el cap ben alt. Aquesta feina m’agradava, i m’hi sentia molt còmode», va admetre.

Casals afirma que ha notat un canvi radical a la seva vida des que va augmentar la popularitat a Instagram. «Ara vaig pel carrer i molta gent em reconeix. A Espanya, Sud-amèrica i en alguns països d’Europa». Ja des que va començar fent-se fotos de manera amateur, Casals no ha tingut mai un model clar a seguir, però sí que s’ha deixat guiar pel seu representant, Manuel Carcelén.

  

Les causes del triomf

«Crec que per triomfar es necessita una mica de sort, però també és important el caràcter personal i la naturalitat», opinava el jove. A més, afegia que encara que «alguns deuen dir que sent guapo i complint amb l’estereotip és suficient, el cert és que el món de les xarxes va molt més enllà: has d’oferir un contingut que es correspongui amb les necessitats dels teus seguidors». 

Des de petit, el Marià juga al CE Puig-Reig i ho ha seguit fent fins a arribar a tercera catalana. Tot i així, cada vegada se li fa més difícil assistir als entrenaments, i això ha repercutit sobre els seus minuts de joc. Malgrat les dificultats, Casals reconeixia que per ell «és molt important entrenar-me tant com pugui, perquè el futbol ha sigut una cosa amb què he crescut. Allà desconnecto del món i puc veure els meus amics». 

 

Una ullada al futur

Notícies relacionades

Des que va començar a fer-se fotos al Berguedà, la vida de Casals ha canviat dràsticament. Actualment viu a Barcelona, perquè és on hi ha més esdeveniments de presentació de productes de les marques, i, per tant, més feina. Tot i així, percep que el mercat a la capital catalana se li està fent petit, i cada dia que passa es planteja més anar a viure a Madrid

 

Temes:

Moda Instagram