Hàbits saludables contra l'astènia de tardor

Descansar bé, practicar esport i portar una dieta adequada permetrà fer front al fred amb l'energia necessària

Una noia amb insomni. 

Una noia amb insomni.  / 123RF

1
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

El canvi d'horari,canvi d'horari la  baixada de les temperatures i la disminució d'hores de sol unides a l'estrès de la rutina diària fan que la tardor sigui difícil d'afrontar.

Durant aquests mesos de l'any moltes persones senten tristesa, cansament, apatia, decaïment, somnolència i dificultat de concentració. Aquests símptomes es coneixen com a astènia de tardor.

Aquest desordre biològic desapareix quan l'organisme es regula. Per a això, el grup NC Salud, empresa especialitzada en assessorament nutricional a les farmàcies, considera que l'alimentació i el son són pilars fonamentals per combatre aquestes anomalies. Descansar bé, aprofitar les hores de sol, practicar esport a l'aire lliure i portar una dieta adequada permetrà fer front a la tardor i al fred amb l'energia necessària.

BAIXADA DE DEFENSES

La tardor és una estació de l'any en què l'organisme disminueix les seves defenses per la baixada de les temperatures. Per tant, una dieta sana, equilibrada i variada és imprescindible. Alguns hàbits que no podran faltar en aquesta etapa són els següents: cuidar l'alimentació i sopar de forma lleugera per afavorir el descans; seguir una dieta variada que inclogui  tots els grups d'aliments, prestant especial atenció als aliments integrals, les llavors, la fruita seca i els llegums.

Notícies relacionades

També és fonamental evitar els excitants en les hores de la tarda, així com l'alcohol, que també afecta el nostre descans. Finalment, cal fer exercici físic de forma regular i d'intensitat moderada perquè ajuda a alliberar estrès, afavoreix el descans i, si el practiquem a l'aire lliure durant les hores de sol, ens ajuda regular el nostre bioritme.