On Catalunya

PER A LA PROTECCIÓ DELS BANYISTES

Comença la temporada d'estiu de la Guàrdia Urbana a les platges

Des del 27 de maig i fins a finals de setembre, els agents patrullaran per les 10 platges del litoral de Barcelona per reforçar la prevenció i millorar la seguretat

dsc001111-760x428

dsc001111-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb l’arribada del bon temps s’ha activat el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana. Des del 27 de maig i fins a finals de setembre, els agents patrullaran per les 10 platges del litoral de Barcelona per reforçar la prevenció i donar resposta a situacions i problemes que es produeixen al litoral barceloní.

Els agents del Grup de Platges patrullen a peu, amb escúters, amb vehicles de quatre rodes, amb bicicletes i amb vehicles de tipus quad adaptats per circular per la sorra. Així mateix, per millorar les tasques de vigilància i control de la platja i dels espigons, el grup disposa de dues embarcacions semirígides, de 6,5 i 7,5 metres d’eslora, respectivament.

Lots d’assistència a víctimes

En cas de ser víctima d’un furt o robatori, per presentar una denúncia cal dirigir-se a l’Oficina Conjunta de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, situada a la platja de la Barceloneta. Des del mòdul a peu de platja i des d’un altre mòdul ubicat a l’espigó de la platja del Bogatell els agents municipals fan el control i el seguiment de tots els fenòmens que es detecten a les platges, com persones que neden en zones perilloses, la venda de productes no permesos o els robatoris i furts.

Notícies relacionades

Un any més, la Guàrdia Urbana repartirà lots d’assistència a víctimes de robatoris i furts a la platja. Són unes bosses que contenen una samarreta, uns pantalons, unes xancletes i un bitllet de metro perquè les persones que han sigut víctimes de robatoris o furts mentre eren a la platja puguin desplaçar-se per la ciutat per fer les gestions necessàries.

Balanç de l’actuació del 2018

L’any passat, la unitat de platges va interposar 14.972 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada de begudes i aliments i es van intervenir 136.457 begudes de venda no autoritzada. D’altra banda, els agents van interposar 106 denúncies en casos en què no es respectaven les indicacions de bany, la majoria per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades en què el bany no està permès o està restringit.