En col·laboració amb

Punt d'informació

Nou centre de referència per a la cura de les persones

Aquest servei s'ubicarà al carrer Viladomat i la previsió és que entri en funcionament a l'estiu

Vuit de cada deu persones seran cuidadors en algun moment de la seva vida.

Vuit de cada deu persones seran cuidadors en algun moment de la seva vida. / Ajuntament de Barcelona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per reconèixer la cura com a part central de la vida de la ciutat, promoure la corresponsabilitat de tots els actors socials a l'hora de garantir el dret a una cura digna i de qualitat i reduir les desigualtats socials i de gènere, l'Ajuntament de Barcelona ha presentat un nou punt per informar i orientar totes les persones i famílies cuidadores, professionals, entitats i organitzacions que intervenen en els processos de cura.

El nou centre s'ubicarà al carrer Viladomat, 127, a l'edifici on actualment es troba el Pamem, i la previsió és que entri en funcionament a l'estiu, una vegada acabin les obres d'adequació de l'espai.

El consistori ha presentat aquesta iniciativa coincidint amb la setmana en què se celebra el Dia Internacional de les Dones. De fet, el 90% dels treballs de cura a persones de més de 65 anys la fan familiars, la gran majoria dels quals són dones. Les dades mostren també que, del total de persones contractades a temps parcial, el 18,6% són dones que cuiden nens o de persones adultes malaltes o en situació de discapacitat o dependència.

El centre neix amb la voluntat de donar resposta a persones i famílies cuidadores, cuidadors professionals que treballen a la llar, persones receptores del cura i la ciutadania en general, d'acord amb la idea que vuit de cada deu persones seran cuidadors en algun moment de la seva vida.

El nou centre oferirà els següents serveis

Informació i orientació: Servei d'atenció presencial, telefònic i en línia sobre els recursos existents a la ciutat per proporcionar de forma integral una primera orientació a les persones usuàries. La informació inclourà serveis i recursos per a la cura com, per exemple, aspectes pràctics sobre l'accés als serveis; recursos per a persones que busquen feina com a cuidadors professionals i formació bàsica i especialitzada en la cura; aspectes jurídics com drets i graus de protecció de la persona que rep la cura i de la cuidadora, i suport emocional i psicològic com a grups d'ajuda mútua.

Coneixement i trobada: El nou centre serà un espai de coneixement i reunirà tots els estudis, les eines o els recursos en línia relacionats amb aquest àmbit. El servei aspira a afavorir l'intercanvi i la relació entre persones, professionals i organitzacions usuàries i generar una xarxa que creï vincles.

Notícies relacionades

Coordinació i treball en xarxa: El centre disposarà d'un equip de professionals que mantindran una interacció constant amb els agents i les entitats del territori per generar una xarxa de referents i d'avaluar d'una manera conjunta els aspectes que es podrien introduir per millorar la cura.

Aquesta és una de les 68 accions per una democratització de la cura, amb l'objectiu de garantir el dret a ser cuidat amb qualitat i cuidar en condicions socials i laborals adequades.