En col·laboració amb

Nou edifici

Culmina la rehabilitació de Ca la Dona

Amb una inversió de 3 milions i 1700 metres quadrats, aquest edifici es converteix en punt de referència del feminisme

Aquest és el primer espai de la ciutat que forma part del Programa de Patrimoni Ciutadà d'ús i gestió comunitaris

ca-la-dona-2

ca-la-dona-2
ca-la-dona-3
ca-la-dona

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Barcelona ha invertit 2.918.171 euros en la rehabilitació i manteniment de l'edifici municipal on es troba la seu de Ca la Dona,  ubicat al carrer Ripoll número 25 i de 1.700 metres quadrats. Ca la Dona és un espai de dones on conflueixen experiències de reflexió i producció de pensaments crítics a través d'una mirada feminista, un lloc de referència del Moviment Feminista de Catalunya donis de 1975.

Un projecte de rehabilitació participatiu

El 1989, l'ensorrament d'uns edificis situats al carrer Duran i Bas va permetre descobrir un tram de cinc arcades de l'aqüeducte romà de Barcelona, que havia sigut utilitzat durant segles com a paret mitgera. La trobada, del tot casual, va deixar al descobert per primera vegada a Barcelona la secció completa d'un aqüeducte romà.

Aquesta troballa arqueològica ha sigut determinant en el projecte arquitectònic, ja que s'ha configurat amb la clara voluntat de donar visibilitat a les restes romanes. Ca la Dona es troba ubicada en aquest edifici des de l'any 2012, arran d'un conveni d'amb l'Ajuntament de Barcelona.

De fet, el col·lectiu feminista i l'equip tècnic del projecte han treballat durant anys en paral·lel per definir com havia de ser aquest futur equipament. Al final, al seu interior disposa d'un centre de documentació, un servei d'orientació jurídica, una galeria per impulsar i visibilitzar els projectes de dones artistes i un hort urbà al terrat de l'edifici, entre altres serveis.

Notícies relacionades

D'aquesta forma aquest projecte es converteix en el primer del Programa de patrimoni ciutadà, una iniciativa municipal destinada a promoure l'ús i la gestió comunitària dels equipaments i béns públics.

Promoure el teixit juvenil en Ciutat Vella

L'Associació de Joves de Ciutat Vella també es beneficiarà de la renovació d'aquest edifici amb la cessió d'un espai per instal·lar la seva seu. A partir d'ara disposaran de 300 metres quadrats per organitzar activitats, tallers o reunions amb l'objectiu de promoure la creació de xarxes juvenils en el districte.