En col·laboració amb

Gestió de la informació

Barcelona crea la primera Oficina Municipal de Dades

Aquest organisme, el primer de tot Espanya, té la missió d'analitzar la informació que genera la ciutat

plaza-espaa-barcelona

plaza-espaa-barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb l'objectiu d'analitzar en profunditat la gran quantitat d'informació que es genera a la ciutat i adaptar més ràpidament els serveis a les necessitats de la ciutadania i millorar les polítiques públiques, es crea a Barcelona l'Oficina Municipal de Dades, la primera de tot Espanya.

L'oficina reorganitzarà la informació generada per la ciutadania en una única plataforma perquè sigui accessible a tothom i crear així un sistema més eficient, transparent i democràtic. A més, es crea la figura del delegat de protecció de dades, que vetllarà per garantir la seguretat, la privacitat i la gestió ètica i responsable de la informació recopilada.

Altres accions de l'oficina

Alguns dels projectes derivats d'aquesta oficina seran l'Observatori de la Vivenda, que permetrà estudiar de manera permanent l'evolució d'aquest mercat, o la monitorització de la gentrificació, per disposar de dades que ajudin a definir respostes per aturar els processos d'expulsió del veïnat i del teixit comercial dels barris de la ciutat.

Notícies relacionades

També s'impulsarà un sistema d'informació integral dels espais i les activitats econòmiques de Barcelona (EIAE) amb l'objectiu de contrarestar la falta d'informació integrada de les activitats econòmiques. Amb l'objectiu de millorar la presa de decisions de la gerència municipal, es crearà un quadro de comandaments.

L'oficina estarà formada per 40 persones procedents de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI) i del Gabinet Tècnic de Programació (GTP) i estarà dirigida per Màrius Boada, antic director d'Estadística i Estudis d'Opinió de l'ajuntament.