En col·laboració amb

Educació

El Pla de Barris obre les escoles al veïnat

Aquest programa injecta 28,3 milions d'euros en projectes d'educació i cultura

Els centres disposaran de 61 professionals no docents per completar l'atenció a l'alumnat

colegio-barcelona

colegio-barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Pla de Barris ja està totalment implantat a 16 barris de Barcelona per intervenir en les zones de la ciutat amb més concentració de vulnerabilitat social actuar en els àmbits d'educació, drets socials, activitat econòmica i ecologia urbana.

Per lluitar contra les desigualtats, finalitat del pla, l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, el Consorci d'Educació de Barcelona i l'Institut de Cultura de Barcelona estan desenvolupant un centenar d'actuacions als barris amb un percentatge més alt de població vulnerable.

L'Ajuntament de Barcelona invertirà un total de 28,3 milions d'euros en aquests projectes: 19,6 milions en inversió, 600.000 euros per a TIC, 7,1 milions pel projecte d'escoles enriquides, i 1 milió per a programes culturals i educatius.

Una eina de transformació social

Per enfortir el vincle entre l'escola i el barri, les escoles s'han de convertir en centres de referència al barri, i per això s'obren al veïnat fora de l'horari lectiu, per donar accés a l'alumnat a activitats extraescolars, i al barri a activitats d'oci de base comunitària amb entitats locals, amb propostes de cap de setmana i en període vacacional. Les escoles es converteixen així en centres de referència al barri. En total, s'invertiran 20,2 milions d'euros per adequar deu escoles als nous projectes educatius i facilitar l'itinerari formatiu de l'alumnat.

Escoles enriquides

El projecte Escoles enriquides és una iniciativa per aconseguir una xarxa d'atenció als nens més integrada. Amb l'objectiu d'assegurar l'atenció global i l'acompanyament als nens, els joves i les seves famílies, s'incorporaran 61 professionals de l'àmbit educatiu, social i de salut a 39 centres educatius. La incorporació d'aquests especialistes garantirà la formació i el suport per a l'equip docent.

Educació en l'oci

Notícies relacionades

Amb l'objectiu de pal·liar la falta d'oferta d'activitats i d'oci educatiu fora dels centres educatius d'alguns barris, el Pla de Barris crea i amplia l'oferta d'activitats d'oci, tant en període de vacances com en caps de setmana, per garantir que tots els barris disposin d'activitats d'educació en l'oci. Els projectes educatius Baobab o Temps de Joc són dos exemples de projectes educatius de base comunitària a la ciutat.

Educació, cultura i barri

El Pla de Barris també desplega projectes integrals, dins i fora de l'horari escolar, per reforçar el vincle d'educació i cultura amb el territori i millorar la participació en la cultura dels nens i joves, així com la seva vinculació amb les ensenyances artístiques als centres educatius.