En col·laboració amb

Sostenibilitat

Unitat municipal per a la gestió pública de l'aigua

Es constitueix l'Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió Pública de l'Aigua (AMAP)

gestin-agua

gestin-agua

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ha nascut l'Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió Pública de l'Aigua (AMAP), integrada per set ciutatsdues empreses públiques i l'entitat Enginyeria sense Fronteres. Aquest organisme defensarà l'aigua com un bé humà, universal i accessible a tothom i que s'ha de gestionar d'una manera transparent i participativa.

Representants dels ajuntaments de Badalona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa han participat aquesta setmana en la primera reunió, constitutiva, en què també s'han format l'Assemblea General i la Comissió Executiva, que presidirà el regidor d'Aigua i Energia de l'Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia.

Badia ha destacat: "La gestió pública de l'aigua és un model majoritari al món que ha demostrat que és solvent, garanteix una millor qualitat del servei i un millor preu per als usuaris". Badia ha afegit que amb la constitució de l'AMAP “els grans municipis ens sumem a la bona feina portada a terme en aquest sentit per ciutats com Manresa, Mataró i Vilanova i la Geltrú amb la voluntat de donar-li un impuls definitiu”.

Objectius 2018

Notícies relacionades

A la reunió també s'ha aprovat l'admissió de nous integrants, com les empreses públiques Aigües del Prat i Barcelona Cicle de l'Aigua i l'entitat Associació Catalana d'Enginyeria sense Fronteres.

El pla d'actuació per a l'any 2018 marca com a directrius una forta estratègia comunicativa per difondre els valors de la gestió municipal de l'aigua, el suport als municipis que apostin per aquest model i l'ampliació de la xarxa de membres, així com la creació de nous marcs de treball i de debat amb diferents actors.