En col·laboració amb

JUSTÍCIA GLOBAL

Barcelona seguirà dedicant el 0,7% del pressupost a la solidaritat internacional

L'Ajuntament aprova un nou Pla director de Cooperació amb les ciutats com a protagonistes

medellin

medellin

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona seguirà dedicant el 0,7% del pressupost a la solidaritat internacional, segons s'expecifica al nou pla director de Cooperació aprovat per l'Ajuntament, elaborat a partir de la consolidació dels tres plans anteriors, que en revisa alguns dels fonaments i que canvia l'enfocament de les polítiques de cooperació. 

La justícia global se situa al centre de les polítiques de cooperació del Consistori per impulsar la participació municipal en projectes sobre justícia econòmica, ambiental i de gènere, i també manté el compromís de l'Ajuntament pel que fa a la defensa del dret al refugi i del lliure desplaçament de les persones.

Segons la regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez, amb el nou pla es pretenen “marcar les polítiques públiques de cooperació també d'altres ciutats que tinguin la voluntat política de fer front a les problemàtiques globals”.

Treball en xarxa

El nou pla aposta per realitzar el trànsit d'una política de cooperació aïllada a la coherència d'aquestes polítiques amb el conjunt de polítiques municipals que es desenvolupen a la ciutat. A més, Barcelona cooperarà en xarxa amb altres ciutats del món com l'HavanaAmman Maputo per augmentar la justícia social, i donarà suport a projectes que permetin a la ciutadania avançar pel que fa a dretslluitar contra el canvi climàtic i promocionar el consum responsable, entre altres.

Notícies relacionades

Per la regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez: “Aquest és un pla eminentment municipalista que pretén enfortir la relació entre les ciutats. Així, establim noves aliances amb diferents ciutats de zones que són prioritàries com la regió del Mediterrani i del Pròxim Orient per la crisi humanitària que es deriva del conflicte bèl·lic a Síria.”

El pla s'ha elaborat a partir d'un procés participatiu que inclou diferents entitats que treballen en la cooperació internacional i que formen part del Consell Municipal de Cooperació Internacional.