En col·laboració amb

URBANISME

Barcelona implantarà un total de 32.000 metres quadrats de verd del Poblenou al Besòs

Tota la longitud del carrer de Cristóbal de Moura es convertirà en un eix enjardinat que unirà el parc del Centre del Poblenou i el del Besòs

donem pas al verd

donem pas al verd

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El carrer de Cristóbal de Moura es convertirà en una via enjardinada amb el trànsit pacificat. Les proporcions d'espai públic utilitzades pels vehicles i pels vianants s'invertiran de forma que la transformació del carrer, d'1,27 quilòmetres entre el parc del Centre del Poblenou i la rambla de Prim, suposarà 32.000 metres quadrats nous de verd per al districte de Sant Martí.

La transformació de Cristóbal de Moura és un pas més en el camí per fer de Barcelona una ciutat saludable, ara en l'àmbit del 22@, on s'està portant a terme un procés veïnal per decidir el futur. El model sobre el qual es parteix per a aquesta zona de la ciutat es basa en l'activitat econòmica, la vivenda pública i entorns saludables, verds, de qualitat i amb continuïtat. En aquest sentit, la transformació de la carrer de Pere IV, la compra de La Escocesa i la rehabilitació de l'antiga fàbrica de Ca l’Alier són alguns exemples.

El teixit social dels barris per on trenscorre Cristóbal de Moura, Provençals del Poblenou i el Besòs, i també del districte de Sant Martí, participarà en la configuració de la resta de la transformació. La voluntat és constituir una taula de treball amb representants de veïns i entitats per definir usos i plantejaments tant del primer tram entre Fluvià i Provençals com de tota la via fins a Prim.

UN CARRER JARDÍ El futur carrer de Cristóbal de Moura mantindrà unes voreres amples, de 3,5 metres, i dos carrils de circulació on conviuran el trànsit pacificat, serveis i bicicletes. En el mitjà, en un espai de més de 26 metres, hi haurà tota una zona verda que conformarà un jardí lineal que pot arribar a tenir una extensió de 32.000 metres quadrats que unirà el parc del Centre del Poblenou i la rambla de Prim, juntament amb un altre gran espai verd de la zona, el parc del Besòs de Sant Adrià.

Notícies relacionades

El primer tram que es transformarà, aprovat ja pel Govern municipal, serà entre els carrers de Fluvià i de Provençals, al voltant de Ca l’Alier. Les obres començaran el gener del 2018 i duraran 14 mesos. Només en aquest tram ja es guanyaran 3.500 metres quadrats d'espai verd, encara que l'abast dels treballs arribarà a 17.000 metres quadrats, encaixant amb els treballs de rehabilitació de l'antiga fàbrica per realitzar un centre d'innovació per a pimes tecnològiques. El nou Ca l’Alier serà una realitat quan comencin les obres de Cristóbal de Moura, a la vegada que es treballa en la urbanització de les zones verdes de l'illa d'aquest futur equipament per a empreses.

Els primers treballs ja estan pressupostats i significaran una inversió de 7 milions d'euros.