Anar al contingut

En col·laboració amb

treball

Ciutat Vella estrena el primer punt de defensa de drets laborals de Barcelona

Ubicat a la plaça Salvador Seguí, es tracta d'un espai d'assessorament i informació contra la precarietat laboral

EL PERIÓDICO / BARCELONA

Ciutat Vella estrena el primer punt de defensa de drets laborals de Barcelona

Els veïns i veïnes de Ciutat Vella són els primers a disposar d'un punt de defensa de drets laborals, un espai d'assessorament i informació contra la precarietat laboral. Aquesta oficina, que es dirigeix també a les empreses que vulguin contractar en condicions justes, reforça les polítiques de desenvolupament econòmic amb un marcat accent local i de proximitat.

El primer tinent d'alcaldiaGerardo Pisarello, ha assegurat que perquè “Barcelona tingui una economia pròspera, una economia dinàmica, és important que les condicions laborals siguin justes, i per afavorir aquesta dinàmica s'ha de fer des de la proximitat, hem de baixar als barris”.

Aquest nou servei, impulsat per Barcelona Activa, s'emmarca en el Pla de desenvolupament econòmic local de Ciutat Vella i es planteja com un projecte pilot amb vocació d'estendre'l a la resta del territori.

ASSESSORAMENT PERSONALITZAT

L'oficina, ubicada a la plaça de Salvador Seguí, oferirà atenció personalitzada en horaris d'atenció de matí i tarda a aquelles persones que tinguin dubtes relacionats amb la seva situació laboral, a més d'organitzar trobades col·lectives mensuals.

La regidora de Ciutat VellaGala Pin, ha afegit que “pretenem donar a conèixer aquest servei d'assessorament tant al carrer, en diferents idiomes per adaptar-nos a la realitat multicultural del districte, com en els mateixos centres de treball amb la col·laboració dels sindicats”. Els professionals oferiran assessorament i orientació a tot tipus de persones treballadores, encara que focalitzaran en els sectors del turisme, l'hostaleria, l'oci nocturn i els cuidadors personals o persones treballadores de la llar.